Verdens største kjøpesentre

Alt er stort i USA – også kjøpesentrene. På Manhattan finner du tre av dem, Macy’s, Bloomingdales og Saks.

I USA kalles de department stores. De er enorme og huser butikker i alle sjangre. En department store skiller seg gjerne fra vanlige kjøpesentre ved at etasjene ikke er delt inn i enkeltbutikker, men heller flyter litt i hverandre som en stor butikk – sånn som for eksempel gamle Steen og Strøm i Oslo.

 


 

 

Macy’s

Hvor: 151 West 34th Street og Broadway, Manhattan.
Nettside: macys.com
Åpningstider: Mandag til lørdag 10.00 – 21.30. Søndag 11.00 – 20.00.

Verdens største department store er Macy’s i New York. På 93 000 kvadratmeter fordelt over åtte etasjer selges skjønnhets-og velvære produkter, klær til menn, brudekjoler, klokker, vesker, kjøkkenutstyr, møbler og designerkjoler for å nevne noe. Macy’s er nesten å regne som en severdighet i seg selv, og tiltrekker seg tusenvis av turister hver eneste dag. Over to etasjer kan du slå deg løs i Macy’s enorme skoavdeling hvor tursko, joggesko, lakksko, stiletter og ballerinaer er representert. En annen stor avdeling er tildelt barna. Over en hel etasje henger klær til små moteløver i alle aldre, og utvalget fra de kjente motehusene som for eksempel Ralph Lauren er stort. Gleden blir nok enda større når de yngste shopaholicerne oppdager McDonald’s i samme etasje. Hvis du på jakt etter ny dress kan det være lurt å ta turen innom Macy’s. De har merker som Hugo Boss og Lauren by Ralph Lauren og om du bestemmer deg for å kjøpe dressen får du tilbud om en skredder som justerer dressen så den sitter perfekt, helt gratis! Skal du ikke til New York med det første kan du alltids shoppe fra deg på Macy’s sine nettsider, macys.com. De shipper til Norge.

 


 

Bloomingdale’s

Hvor: 1000 Third Avenue og 59th Street, Manhattan.
Nettside: bloomingdales.com
Åpningstider: Januar til oktober: Mandag til fredag: 10.00-20.30. Lørdag og søndag: 11.00-19.00. November til desember: 09.00-22.00 hver dag.

«The little brown bag is still a girl’s best friend». Det mener i alle fall Bloomingdale’s som har de brune papirposene som sitt varemerke. På Manhattans East side har de med litt fetere lommebøker handlet designervarer i art-deco-bygningen som huser varehuset Bloomingdale’s siden 1886. I dag er utvalget også tilpasset de med litt slankere lommebøker. I 2004 åpnet Bloomingdale’s dørene til sitt SoHo-varehus som har bytta ut de aller dyreste designerklærne med merker som Ted Baker og Miss Sixty, Kenneth Cole og Michael Kors. Her er noe for gutter og jenter i alle aldre. I tillegg til klær har de egne avdelinger for hus og hjem, klokker, smykker, parfyme og mange andre aksessoarer. Bloomingdale’s har fashion-eventer og aktiviteter i butikken gjennom hele året. Se lista her. Skal du ikke til New York med det første kan du alltids shoppe fra deg på Bloomingdale’s sine nettsider, bloomingdales.com. De shipper til Norge.

 


 

Saks Fifth Avenue

Hvor: 611 Fifth Avenue, Manhattan.
Nettside: saksfifthavenue.com
Åpningstider: Mandag til fredag: 10.00-20.00. Lørdag: 10.00-19.00. Søndag 12.00-19.00.

Et helt kvartal rett ovenfor Rockefeller Center er holdt av til dyre designerklær, gull og diamanter, parfyme og sminke. Siden 1924 har folk valfartet til Saks Fifth Avenue for luksusshopping over ti etasjer. For å komme deg oppover i etasjene må du bane deg vei gjennom sminkører og dufteksperter som gjør alt for å selge deg litt velvære. Roligere blir det når du kommer opp i høyden der elegante butikker som Chanel, Escada og Louis Vuitton holder til. I femte etasje finner du litt billigere merker som Marc by Marc Jacobs og Juicy Couture samt en stor skoavdeling. To etasjer er viet menn med sans for dyre dresser, tilsvarende dyre hverdagsklær, ytterjakker, klokker og sko. Skal du ikke til New York med det første kan du alltids shoppe fra deg på Saks Fifth Avenue sine nettsider, saksfifthavenue.com. De shipper også til Norge.

 

Foto via

 

Tags from the story
,