Sommer på Long Island

Foto: Lasse Engeland

Du trenger ikke bil for å slikke sol på disse fem strendene. Ta banen til sommer-favorittene på Long Island.

Se alle saker om NYC på sommeren!


 

1. Rockaway Beach 

Reisetid: Ca. 1,5 timer (fra Midtown på Manhattan)

Hva: Til denne familievennlige stranden valfarter New Yorkerne fra alle de fem bydelene. For barna kan Rockaway friste med hele syv lekeplasser og flere spisesteder. Fisking, skating, volleyball, svømming og solslikking er også populære aktiviteter. Ofte er det live musikk her også! Det er også gøy å se alle surferne som rir bølgene på New Yorks eneste surfestrand.

Hvor: Stranden ligger mellom 9th og 149th Street

Hvordan komme hit? Ta linje A med subwayen til Broad Channel, bytt til linje S og ta den til Rockaway Park-Beach 116th St.

Nettside: nycgovparks.org

Pris: Subway $2. Gratis adgang til stranden.

 


 

2. Jacob Riis Beach

Reisetid: Ca. 1,5 timer (fra Midtown på Manhattan)

Hva: Jacob Riis Beach er en mer shabby utgave av Rockaway Beach, men hvis du er på jakt etter en mindre mennesker er dette et fint alternativ. Stranden er en del av Gateway National Recreation Area og det er ikke mange serveringssteder her, men Riis Park Beach Bazaar åpner Memorial Day Weekend med diverse popup-alternativer.

Hvor: Stranden ligger mellom 169th Street og Beach 149th St.

Hvordan komme hit? Ta linje 2 med subwayen til Flatbush Avenue eller Q35 bussen til Riise Beach

Nettside: nps.gov/gate

Pris: Subway $2. Gratis adgang til stranden.

 


 

3. Tversoverfavoritt: Fire Island

Reisetid: Ca. 2,5 timer (fra Midtown på Manhattan)

Hva: Dette er et laidback alternativ til The Hamptons. Her kan du rett som det er møte rådyr på stranden! Fire Island er delt opp i flere områder der The Pines og Cherry Grove er kjent for å være de homofiles favoritt. Point o’ Woods er eksklusivt og lukket. Dunewood og Fair Harbor er familiefavoritter. Ocean Beach er hovedområdet med mest mennesker.

Hvor: Ocean Beach, NY

Hvordan komme hit? Ta Long Island Railroad (LIRR) fra Penn station eller David Brothers Taxi fra Manhattan på 68th Street og Third Avenue eller or 53rd Street og Second Avenue til Bayshore, så fergen til  Fire Island

Nettside: nps.gov/fiis

Pris: Fergen koster $14 for en tur-retur-billett. Taxi koster $21 en vei. Gratis adgang til stranden.

 


 

4. Jones Beach

Reisetid: 1 hour

Hva: Jones Beach er New York States største med over 10 kilometer strandlinje, to svømmebasseng med olympiske mål, flere kilometer med sykkelstier og minigolfbane. Men Jones Beach er mest kjent for amfiteateret som årlig har sommerkonserter med store artister. Her er det også forbudt å høre på radio, så du kan nyte en dag på stranden i fred og ro.

Hvor: Utenfor Wantagh Parkway

Hvordan komme hit? Ta Long Island Railroad (LIRR) fra Penn Station til Freeport, bytt så til shuttle bussen som går til Jones Beach.

Nettside: nysparks.state.ny.us

Pris: Tur-retur tog- og buss-pakke: $15 fra Manhattan eller Brooklyn. Adgang til stranden: $8 per dag om sommeren. $6 per dag utenfor sessong. $59 for sessongpass.

 


 

5. Fort Tildon

Reisetid: 1 time med fergen fra Wall Street. Ca to timer med Subway og buss.

Hva: New Yorks best gjemte hemmelighet! Går under navnet Hipster Hamptons. Hit kommer bare de som virkelig er villige til å gjøre en innsats for å komme seg en tur på stranden. Her er det ingen livvakter, og du kan nærmest ha hele stranden for deg selv. Siden stedet nesten er umulig å komme seg til med subway og bil, foreslår vi å ta med en sykkel (det kan du leie her for eksempel). Ikke glem å pakke med deg niste. Her er det nemlig ingen serveringssteder!

Hvor: 169 State Road, Breezy Point.

Hvordan komme hit: Ta fergen the New York Beach Ferry fredag til søndag fra Pier 11 ved Wall Street på Manhattan til Rockaway. Tar du buss be sjåføren slippe deg av på Fort Tildon.

Nettside: Fort Tildon

Pris: Gratis adgang til stranden.

 

Foto: Lasse Engeland

 

 

Tags from the story
, ,