Strandliv i Brooklyn

Visste du at det finnes badestrender kun en t-banetur fra vintagebutikkene i Brooklyns hippe nabolag? 

Se alle saker om NYC på sommeren!

 

Storbyen kan bli hektisk og svett når gradestokken viser tretti, og mange vet ikke at New York byr på et variert strandliv. Disse tre strendene i Brooklyn er offentlige og dermed gratis, og vel verdt besøk for sine ulike særpreg og enkle reisevei. Det tar riktignok cirka 45 minutter å reise fra Manhattan. Det er mange grunner til å reise hit, også utenom de heteste sommermånedene.

 


Coney Island

Nærmeste Subway-stasjon: Coney Island Stillwell ave (linjene D, Q, N, F)

Den mest kjente stranda i New York er Coney Island som ligger helt på tuppen av Brooklyn, på en liten sanddyne som brer seg ut i Atlanterhavet. Allerede for hundre år siden strømmet folk ut hit for å sole seg, spise is og kjøre karuseller. Med lange sandstrender, og datidens raskeste berg-og-dalbane, var øya et populært avbrekk for slitne New Yorkere. Det er den fortsatt! I høysesesongen må du regne med masse folk og å bade i klynge, men det er faktisk en del av sjarmen.

Det første som møter en når man går opp fra subway-stasjonen er et stort gult skilt som reklamerer for den verdenskjente pølsesjappa Nathan’s. Her kan du spise klassikerne «Corn Dog on a Stick» og «Hot Dog Nuggets», men ikke glemt at strandpromenaden er full av matboder.

Coney Island er kjent for sitt ganske slitte, men like sjarmerende tivoli. Få med deg berg-og-dal-banen og Manhattans skyline fra pariserhjulet.

 


 

Brighton Beach

Nærmeste Subway-stasjon: Brighton Beach (linjene B og Q)

Et par kilometer langs strandpromenaden fra Coney Island ligger Brighton Beach. Også hit reiser du enkelt med t-bane.

Det som gjør Brighton beach unik er at like bak strandpromenaden ligger New Yorks mest russiske nabolag, med samme navn. Ja, du kan få iskrem her også, men hvorfor ikke benytte anledningen til å få i deg litt borscht-suppe og fylte pannekaker.

Tidligere statsråd Karita Bekkemellom har tipset Tversovers lesere om russisk shopping i nettopp dette nabolaget.

 


 

Manhattan Beach

Nærmeste Subway-stasjon: Brighton Beach (linjene B eller Q) og buss B1 derfra.

Dette er den eneste av disse tre strendene der du har lov til å grille, så hvorfor ikke lage deg en skikkelig BBQ-picnic på en varm sommerdag? Denne stranda er også kjent som den mest familievennlige, med parker, lekeplasser og muligheter for all slags ballspill.

 


Foto: Lasse Engeland