Start dagen med en NYC-frokost

Nordmenn er oppdratt til å verdsette dagens første måltid, og det er ikke noe problem i denne byen. Spis pannekaker, havregrøt eller franske fristelser.

Noe av det vi elsker med New York er all den gode maten, og frokost er ikke noe unntak. Mange bor på hoteller uten frokost inkludert, eller i en Airbnb-leilighet, og da har du en god unnskyldning for å unne deg en god start på dagen i en av New Yorks mange koselige kafeer og bakerier.

Her gir vi deg fire tips til steder på Manhattan som er verdt å sjekke ut for å få en deilig, sunn eller tradisjonell frokost.

Husk at brunsj er et annet konsept, og du har ikke vært i New York om du ikke har brukt noen timer på brunsj i helga.

 


 

 

Clinton Street Baking Company

Hvor: 4 Clinton Street, Lower East Side
Nærmeste Subway-stasjon: Essex Street (linjene J,M,Z) Delancey (linje F)
Åpningstider: 08.00-23.00
Nettside: www.clintonstreetbaking.com

Kjent for sine fantastiske pannekaker, men også for sin lange kø på fortauet. Disse to tingene henger sammen! Hvis du er i New York på en ukedag, bør du gå da, for da er det mindre kø. Her bør du spise pannekaker med sirup, eller potetpannekakene.

 


 

La Bonbonniere

Hvor: 28 8th Avenue, West Village
Nærmeste subway-stasjon: 14 Street (Linjene A, C, E m.fl) og 8 Ave (Linje L)
Åpningstider: Åpner 07.00 man, fre, lør, søn. Åpner 09.00 tirs og ons. Åpner 08.00 tors. 

Dette stedet er lett å gå forbi, men det er absolutt verdt å gå inn, for her får du den riktige diner-opplevelsen! Det handler om egg, pølser, bacon, pannekaker og stekte poteter. Stedet ser kanskje litt rotete ut, men stemningen er god, de ansatte er joviale, og du får det du forventer: en tradisjonell og mettende amerikansk frokost. Og at de vet hva de driver med, bekreftes på blant annet Yelp. Folk elsker dette stedet. Bloggeren Sarah J. Rose er en av New Yorks bloggere som hyller stedet.

 


 

Balthazar

Hvor: 80 Spring Street, SoHo
Nærmeste subway-stasjon: Spring St (Linje 6)
Frokosttider: Man-fre: 07.30 – 11.30. Lør-søn: 08.00-09.00 (brunsj fra 09.00-16.00 i helgene)
Nettside: www.balthazarny.com

Balthazar er en favoritt hos mange, og gir deg muligheten til å nyte en delikat fransk frokost i SoHo. Mannen bak dette stedet står også bak Pastis og Pavda, som er andre favoritter i samme sjanger. Er du på farten, kan du også stikke innom Balthazar Bakery på samme adresse, for å plukke med deg noen bakervarer og en kaffe.

 


 

Oatmeals

Hvor: 120 West 3rd Street, NUY-området
Nærmeste subway-stasjon: W 4 Street (linjene A, B, C, D, E, F, M)
Åpningstider: Man-fre: 07.00-17.00. (Fra 08.00 lør-søn)
Nettside: www.oatmealsny.com  

Dette er stedet for deg som ikke klarer deg uten havregrauten til frokost, men også for deg som vil oppleve havregrøt ”with a twist”. Hva med en havregrøt laget på kokosmelk? Eller med bacon, peanøttsmør og banan? Utvalget er stort, og du kan dessuten komponere din egen.

 


 

Foto: Sarah J. Rose