Søt fransk i NoLita

«Vive la Crêpe» ser ut som en moderne hytte i den norske fjellheimen, og serverer franske pannekaker med smak av Paris. 

Hva: Franske pannekaker på «Vive la Crêpe»
Hvor: Fem steder på Manhattan. Blant annet på 51 Spring Street.
Åpningstider: Man–lør: 08.00–00.00. Søn: 09.00–00.00.
Nettside: www.vivelacrepe.fr

Fra en liten luke i vinduet siger en søt damp fra stekeplatene og ut på fortauet. Fristelsen er ikke til å motstå, og i løpet av få sekunder står vi og velger fra en lang liste med salte og søte franske pannekaker. Såkalte «Crêpes», som alle som har vært i Paris eller andre steder i Frankrike nok har gode minner om.

På menyen står ni ulike salte crêpes. Du kan velge en klassisk pannekake med ost og skinke, eller hva med å prøve en med røkelaks og smøreost? Eller fransk geitost, spinat, sopp, kalkun eller tomatsaus? Blant de elleve søte variantene kan du blant annet velge vår favoritt «Noir», som er mørk sjokolade med friske jordbær. Slageren med Nutella står selvfølgelig også på menyen. Og skulle ikke de 20 forslagene være nok, kan du alltids be om andre ingredienser.

«La Crêpe» er en liten kafé med omtrent 15 sitteplasser fordelt på småbord, i tillegg til en bardisk, og passer bedre for en rask stopp enn den lange kafépraten. Interiøret er lyst og morsomt, med ubehandlet trepanel med utskjæringer. Det minner litt om en norsk hytte på fjellet, men detaljene i glass og metall sier noe annet. For ikke å snakke om klientellet, og det pulserende gatelivet utenfor.

Kafeen ligger i den trivelige bydelen NoLita, som har sitt navn fordi det ligger «North of Little Italy». Og omtrent som på det europeiske kartet finner du altså franske fristelser litt nordøst for Italia. Bon Appétit!

Foto: vivelacrepe.fr

 

Tags from the story