SoHos hemmelighet

Manhattan skjuler et knippe hemmelige barer og restauranter. Kjendisfavoritten «La Esquina» er en av disse.

Hva: Baren og restauranten «La Esquina».
Adresse: 106 Kenmare Street, på hjørnet av Lafayette Street, Manhattan
Åpningstider: Åpent hver dag mellom 18.00–02.00
Nettadresse: www.esquinanyc.com
Nærmeste Subway-stasjon: Spring Street (linje 6). Bowery (linje J og Z)

SoHo er en travel bydel, som for mange er kjent som byens beste shoppingområde. Her er også restauranter og barer, men ikke alle ligger oppe i lyset. Både turister og innfødte New Yorkere har traska rundt i området og sikkert lagt merke til «La Esquina» på Kenmar Street. Skiltet med skriften «The CORNER» lyser i neonrødt over en meksikansk fast food-sjappe med et par bord som serverer tacos og tortillas. For mange hadde et par tacoskjell blitt den eneste kosen her, men som med mange andre steder i New York skjuler det seg noe mer. En hemmelighet: en dør merket «Employees Only». Her gjemmer et av Manhattans kuleste utesteder og restauranter seg.

Blir du godkjent?
Utenfor døra står det alltid en stor dørvakt som er svært kritisk til hvem han slipper inn. Som regel står han sammen med en person med walkie talkie som tar reservasjoner. «Har du vært her før?» spør de. Generelt bør man helst kjenne noen i utelivsbransjen, kle seg pent og være selvsikker når man dukker opp ved døra. Særlig hvis du prøver deg en natt med mye besøk. Er du mann må du ha minst en dame på armen, og aller helst to. Et par trykk på walkie talkie-knappen og godkjenning fra noen folk i kjelleren fører deg inn i det aller helligste.

Ned en trapp, inn en lang mørk korridor og gjennom kjøkkenet. Endelig inne! Stedet er som tatt ut av et “photo shoot” for et motemagasin. Det er mørkt, veggene har synlige murstein, her er modeller, og ikke minst kjendiser som John Mayer, Jay-Z og Beyoncé som menger seg med vanlige dødelige som har fått innpass. Det er som å være inne i en stor vinkjeller, bortsett fra at vinen er bytta ut med tequila-flasker.

Kjelleren på «La Esquina» har både en velassortert bar og meksikansk restaurant hvor maten er mer avansert enn i etasjen over. Maten er god og prisene er overraskende lave. På menyen står blant annet kaktussalat, tacos med grillede scampi, fisk, spare ribs og kylling.

Det har i løpet av det siste året blitt litt lettere å komme inn i den eksklusive kjelleren. Men ikke ta noe for gitt. Det kan være lurt å ringe på forhånd, og ellers er det bare å håpe at du blir tatt inn i den varmen blant tequilaflasker og kjendiser.

Foto: laesquinanyc.com

 

Tags from the story
, ,