Slik fant hun brudekjolen i New York

Foto: Rune Bergan

Julie Marie Sveli (29) fra Moss trengte ikke bruke lang tid for å finne drømmekjolen. 

Å jakte etter den perfekte brudekjolen kan være en drøm for mange, og et mareritt for andre. Man har ideer i hodet om hvordan kjolen skal være, som kanskje ikke lar seg forene med virkeligheten. Vi tråler nettet etter inspirasjon, bestiller det vi tror er drømmekjolen hjem, men oppdager til vår store skuffelse at kjolen ikke var slik vi så for oss – hverken størrelse, stoff eller farge var slik vi trodde den skulle være. 

Det er derfor det kanskje lønner seg å selv troppe opp i butikkene, for å kjenne kjolen mellom fingrene før man tar den store avgjørelsen. Mange tar turen til New York, som bugner over av brudekjolebutikker av alle slag!

Se vår stor brudekjolebutikk-guide her! 

Julie Marie Sveli fra Moss, som til daglig er bosatt på Sola i Rogaland, er en av dem som tok turen til nettopp New York på jakt etter drømmekjolen – og det skulle vise seg at hun ikke trengte å bruke lang tid. Første stopp var Kleinfeld Bridal på Manhattan – som er kjent fra TV-programmet “Say Yes To the Dress” – og der var brudekjolen! 

Jeg dro til Kleinfeld første dagen og var heldig og fant en kjole med en gang. Hvis ikke hadde jeg nok dratt til flere salonger. På forhånd hadde jeg prøvd mange kjoler både i Oslo og Stavanger og hadde egentlig valgt ut en nydelig Enzoani-kjole jeg skulle bestille etter ferien. Altså, jeg reiste med lave forventninger om handel. Jeg var mer interessert i opplevelsen og å se hvordan Kleinfeld så ut i virkeligheten. Som bride-to-be hadde jeg selvfølgelig sett noen episoder av “Say Yes to the Dress”, sier hun til Tversover. 

Hvordan gikk du fram da du skulle kjøpe brudekjole i New York? 

– Jeg booket enkelt time på Kleinfeld sin hjemmeside. De fleste salongene tilbyr dette, så man kan lage seg en plan før man reiser. Det er lurt å være tidlig ute. Jeg tror jeg bestilte ca. én måned før jeg dro. 

Hun forteller at møtet med Kleinfeld ble en fin opplevelse, og at de hadde mye erfaring med utenlandske gjester som var på brudekjolejakt. 

Foto: Rune Bergan– Jeg hadde en fin opplevelse i butikken og fikk god hjelp. Dessuten fikk jeg en god pris (1/3 av orginalpris) på kjolen som var en “sample dress”. Fordi jeg var på reise og ikke hadde mulighet til å dra frem og tilbake for tilpassing fikk jeg prøve kjoler jeg kunne ta med meg med en gang. De som jobber der har lang erfaring og finner frem kjoler som matcher kundens ønsker. Jeg fikk ingen betenkningstid, hvis jeg ville ha kjolen måtte jeg ta den der på stedet. Det bidro til at handelen ble gjort raskere enn jeg hadde tenkt. Heldigvis har jeg ikke angret. Jeg fikk en unik kjole av høy kvalitet som ingen andre har lik i Norge, og på kjøpet fikk jeg en morsom opplevelse. Brudesalongen er akkurat som på TV, med andre ord veldig amerikansk! 

Av Kleinfeld fikk hun også anbefalt en syerske hos Pinpoint Bridal som hun tok kontakt med for å fikse på smådetaljer på kjolen. 

Der fikk jeg sydd inn kjolen på én uke. De var veldig flinke og jeg trengte ikke gjøre mer med kjolen før bryllupet. Kleinfeld har også et stort utvalg av brudetilbehør. Jeg kjøpte en veldig lekker hårspenne og slør. Dette gjorde looken helt komplett. Med andre ord ble jeg positivt overrasket av butikken og de ansatte. 

Hvor lang tid brukte du på kjolejakten? 

– Kjolejakten startet med en gang jeg ble forlovet. Først bare ved å studere bilder på Pinterest, Instagram og brudemagasiner. Et halvt år etter begynte jeg å prøve i salonger. Mange kjoler må bestilles 3 til 6 måneder i forveien, så ikke vent for lenge. 

Julie Marie, som forlovet seg i desember 2013 og giftet seg med sin kjære Frank Nilsen 21. mars 2015, hadde tidligere i år lagt ut den lekre brudekjolen til salgs på finn.no – men hun er usikker på om hun kommer til å selge den. 

Jeg har ikke helt bestemt meg ennå, men vurderer det hvis noen er interessert. Den tar stor plass i skapet og jeg har jo mange bilder å mimre tilbake med, og så har jeg ikke planer om å gifte meg igjen, avslutter Julie. 

Foto: Rune Bergan


 

Tags from the story
, ,