Shopping for gutta

Shopping, skjeggtrim og surfebutikk med kaffebar. Her er våre New York-favoritter for gutta!


 

Favoritt: Saturday Surf NYC

Hvor: 31 Crosby Street, Manhattan.
Nettside: www.saturdaysnyc.com

Første gangen vi kom over denne lille sjappa lot vi oss fascinere av det underlige utvalget. Saturday Surf NYC hadde selvsagt surfebrett og våtdrakter, men de solgte også bøker, kunst og en bit av «boardwalken» på Coney Island til den nette sum av 14 000 dollar! Riktignok da i form av et spisebord.

I ettertid har vi ofte vært innom butikken. Butikken har lokaler i SoHo og de som jobber der er gamle surfekompiser som drar ut til Rockaway Beach hver helg for å ri på bølgene. Selv med sine beskjedne kvadratmeter er Saturday Surf NYC innholdsrik. I tillegg til å være butikk finner du også strøkets mest populære kaffebar innenfor døra. Selv om det ofte er litt kø er det vel verdt ventinga. Lenger inn i lokalet venter vintage surfebrett, bøker med surfetema, våtdrakter sammen med klesmerker som Idol Radec, Hurley, og RVCA samt The Saturdays Surfs sitt eget merke. Klærne her er moderne. Vi liker spesielt godt skjortene fra The Saturdays Surf som har litt grovere stoff enn mange andre. Selv om det ikke er noen sitteplasser inne har butikken en liten bakhage med bord og stoler som er åpen om sommeren. Et fint sted å ta med laptopen og en kopp kaffe, eller se på noen av de regelmessige filmvisningene.

 


 

Freemans Sporting Club

Hvor: 8 Rivington Street, East Manhattan.
Nettside: www.fscbarber.com

Siden vi er menn med skjegg tok vi raskt turen ned til Freemans Sporting Club etter at en kompis tipset oss om stedet for noen år siden. «FSC» er rett og slett som en god gammeldags barbersjappe fra 1920-tallet. Selv om det ble åpnet i 2008. Tanken er at den skal være et alternativ til de andre «high-end» Manhattan-salongene. De ansatte her er barbermestere og stylister med dreisen på både saksa og kniven. Prisen for en hårklipp er 40 dollar, trimming av skjegget 15 dollar og en tett barbering 40 dollar. Det er litt moro med kontrasten mellom kosen av å få ansiktet pakket inn med et deilige varmt håndkle, og siden det knivskarpe bladet som dras over huden. Alt i omgivelser verdig en hvilken som helst cowboyfilm. I tillegg til å klippe hår og barbere har de også butikk med en egenprodusert vintageinspirert kleskolleksjon. Den består av skjorter, jakker, bukser, t-skjorter, sko og diverse tilbehør som klokker og bager. Om du er på jakt etter skikkelige barbersaker eller hårprodukter av ulike slag er Freemans Sporting Club stedet å gå. Nylig åpnet de opp i West Village også.

 


 

Odin

Hvor: 106 Greenwich Avenue, Greenwich Village
Nettside: www.odinnewyork.com

Det aller beste med å shoppe i New York er utvalget som du aldri vil finne maken til noe annet sted i verden. I alle fall ikke om du er mann. En butikk det er verdt å bruke tid i er Odin i NoLita. Som du kanskje skjønner er butikken oppkalt etter guden Odin. Den er kjent for å ha kjempebra service og god stil. I denne butikken finner vi både streetwear og mer klassiske plagg.

Det beste av alt er at denne butikken utelukkende selger varer til menn. Bager, smykker, parfyme, gaveartikler og bøker. Sorry – her er ingenting for damene. Lyspunktet er jo at om du vil kle opp en fyr du kjenner eller er på jakt etter en fin gave er Odin absolutt verdt et besøk. Ullblazere, kule t-skjorter, gensere, cardiganer, sko og designerjeans finnes det et bra utvalg av. Her finner du merker som Rag and Bone, Thom Browne, Paul Smith, Band of Outsiders, Duckie Brown, Engineered Garments, Trovata og Surface to Air med flere. Det fine med butikken er at de er flinke til å mikse store merker som Rag and Bone med nye uoppdagede merker. Ikke føler du deg robba når du forlater butikken heller. I tillegg til klær kan du også få tak i tilbehør som lommebøker fra Comme des Garçons, sneakers fra Y-3 og Common Projects, belter, slips og klokker og kameraer.

 


 

 

 

Tags from the story
,