Shipping fra USA til Norge

Har du funnet den perfekte sofaen i en butikk eller drømmekjolen i en nettbutikk som ikke shipper til Norge? Her finner du ut hvordan du får med varene hjem.

 


 

Bestilling av varer på nett

Mange nettbutikker tilbyr shipping av varene sine til Norge. Dette trenger ikke koste så mye, men det kommer naturligvis an på størrelsen på det du bestiller. Bruk tollvesenets importkalkulator for å beregne avgifter som kommer i tillegg til prisen på varen: toll.no

 


 

Bestilling av varer på nettetbutikker som ikke shipper til Norge

Enkelte nettbutikker shipper ikke til Norge, men det finnes flere firmaer som lar deg opprette en postboks i USA, og som så mottar pakken for deg og sender den videre hjem til deg. Det mest kjente firmaet er JetCarrier, men det finnes også firmaer som MyUS, Ship2Norway, ShipItTo med flere. Et søk på Google etter “Package Forwarding” gir deg mange resultater.

 


 

Shipping av større varer

Er det du skal ha med deg hjem igjen fort stort til å ta med på fly er alternativet å få det shippet hjem med en container. Det tar litt tid og koster en del penger. Husk at det kommer 25% merverdigavgift på verdien av alle varer du tar med deg inn i Norge. Det må også betales toll på enkelte varer.

 


 

Ta med på flyet?

Hvis det du har kjøpt ikke er så veldig stort og tungt kan det være et alternativ å pakke det ned i en koffert eller la pappesken være et ekstra kolli med bagasje når du sjekker inn. Sjekk billetten din for å få vite hvor mange kolli du kan ha med, og kjøp eventuelt retten til å ha med et ekstra kolli. Du kan ha med varer tilbake til Norge til en samlet verdi av 6000 kroner uten å betale medverdigavgift. Har du shoppet for mer enn dette må du betale 25% mva på alt over denne summen.

Her finner du informasjon om ekstra innsjekket bagasje hos de mest relevante flyselskapene:
Info om baggasje hos SAS
Info om baggasje hos United
Info om baggasje hos Iceland Air

 

Foto via