Se New York med buss

Både guida bussturer og lokale bybusser er fine måter å få oversikten over New York på. Eller hva med en busstur inn i TV-serienes verden?  

New Yorks Subway er sammen med alle de gule taxiene de klart best kjente transportmidlene i byen. Her får du noen ideer til måter å utforske byen med buss!

Turistbuss

De suser forbi landemerker som Empire State Building, Times Square og Metropolitan Museum of Art. Akkurat som i andre storbyer ser du horder av gruppeturister med like hatter eller t-skjorter som fraktes i skytteltrafikk mellom høyhus og gateselgere. Fra åpen andreetasje får de god oversikt over byen. Kanskje ikke så dumt?

 Noen insisterer på unike turistopplevelser og nekter å nærme seg noen andre turisters fotspor når de besøker et nytt sted. Selv om vi i Tversover elsker å rote fram nye skjulte skatter kan vi med en gang slå fast at det ikke er så lett å finne noe helt nytt og ukjent. Det er Manhattan, ikke Amazonas. 

Med turistbuss får du raskt en enkel oversikt over severdigheter og bydeler, og det kan være veldig nyttig første gangen du kommer til New York. Du kan hoppe av og på bussen med en dagsbillett, og hvorfor ikke kombinere det med hyggelige kafeer og vintagebutikker i de ulike nabolagene?

To busselskaper
City Sights NY er de blå bussene, og det koster 44 dollar for voksne og 34 dollar for barn (hvis du bestiller billett på internett). Da får du en 48-timersbillett og kan hoppe av og på over alt i byen. Gray Line er selskapet med de orange bussene. Samme opplegg som alternativer over, men noe dyrere.

Nettsider:  www.citysightsny.com

 og www.newyorksightseeing.com

Vi anbefaler å sjekke begge selskapenes nettsider for detaljer og ulike muligheter. Du kan dessuten kjøpe billetter som gir fri inngang til andre serverdigheter. 


Lokalbuss

Du trenger ikke gå i flokk med andre turister for å oppleve New York fra buss. Hvis du har vært i New York før, kan dette være en fin måte å oppdage nye deler av byen på! Vi anbefaler busslinje M4, som tar deg med både på langs og tvers over Manhattan.

I likhet med på turistbussene kan du hoppe av og på. Har du t-bane-kort med periodebillett bruker du bare dette, hvis ikke kjøper du en billet til et par dollar per gang. Dette er uansett det billigste alternativet i denne saken.

Buss M4 tar deg med forbi kjente landemerker som Metropolitan Museum of Art, «The Frick Collection», Guggenheim-museet, 5th Avenue, Central Park, New Yorks bymuseum, Columbia University, Martin Luther King Boulevard, fargerike Washington Heights og Fort Tryon Park med The Cloister Museum like ved.

M4-bussen starter midt på Manhattan, ved Penn Station. Deretter går den tvers over til østsiden, og går opp langs Madison Avenue gjennom Upper East Side der mange verdenskjente museer ligger. Vær oppmerksom på at bussen kjører opp Madison Avenue, men ned 5th Avenue som nok er aller mest kjent, og som grenser mot fantastiske Central Park. Bussen krysser legendariske Harlem, og har endestasjon helt nordvest på Manhattan.

Nettside med rutekart og mer info: www.mta.info

 

TV-sightseeing

Et alternativ til bussturene som er nevnt over er å dra på busstur til steder du kjenner fra film og TV. Firmaet «On Location Tours» tilbyr en busstur som tar deg med på kjente opptakssteder fra filmer og TV-serier. Her får du se alt fra bygningen der Friends-vennene bodde, til locations for produksjoner som Men in Black, Ugly Betty og Seinfeld.  

Du kan også ta bussturer som dreier seg om en bestemt serie. Velg mellom serier som Sex and the City, Sopranos eller Gossip Girl. På Sex og singelliv-turen får du oppleve damenes nabolag, cupcakes-utsalg og andre «hotspots». Sopranos-turen tar deg med fra Manhattan til Tony Sopranos hjemlige New Jersey. Guidene på Sopranos-turen er skuespillere som har vært statister eller hatt mindre roller i serien, og de deler gjerne insiderinformasjon med passasjerene.

 Den generelle film- og TV-turen koster 43 dollar, og tar litt over tre timer. Sjekk nettsidene for mer informasjon og priser på de andre turene.

Nettside: www.screentours.com.

 

Tags from the story
,