Se New York fra sykkelsetet

Bysyklene var etterlengtet i New York! Det finnes andre muligheter for å leie også, og vi gir deg en guide til opplevelser på sykkel.

Se alle saker om NYC på sommeren!

 

Da New York City endelig fikk sitt bysykkel-system, slik vi kjenner det fra norske og europeiske byer, slo de virkelig til. På kort tid er det blitt USAs største bysykkelnettverk med tusenvis av sykler og hundrevis av sykkelstasjoner i Brookyn og Manhattan. Det som er virkelig bra er at systemet egner seg for både turister og fastboende, og ikke minst at du kan leie sykler døgnet rundt. Du bruker et bankkort for å bli kunde, og det kreves et depositum på 101 dollar fpr hvert lån. Systemet driftes av Citibike.

Priser
Det finnes flere prisalternativer basert på ditt behov. Er du turist som oppholder deg i en kortere periode kan du enten kjøpe et dagskort til 10 dollar + moms, eller et ukeskort 25 dollar + moms. Da betaler du ikke noe for å bruke, og kan bruke hver sykkel i inntil 30 minutter. Går du over den tida, for du en tillegsavgift, men du kna jo bare sykle innom en av de mange stasjonene for å bytte sykkel.

Er du fastboende, eller skal bruke dette mye, kan du kjøpe årsabonnement. Det koster 149 dollar i året. Da kan du bruke sykkelen i inntil 45 minutter.

App
Citibike har utviklet en app med samme navn, for både Android og Apple. Den finner du i App Store og Google Play. Appen gir deg oppdater kart og oversikt, hjelper deg å finne veien og søke opp steder, og tips til hva som er i nærheten.

Sykkelveier
New York er en stor by, og det krever sine forhåndsregler. Heldigvis blir det stadig flere sykkleveier. Særlig langs Hudson River på Manhatans vestside er det veldig tilrettelagt for sykling, og ikke minst passer det bra for å komme seg opp og ned langs Manhattan. Samtidig utvikles sykkelveinettet stadig. Sjekk ut disse ulike sykkelkartene!

Sikkerhet
Citibike har lagt ut denne informasjonen om regler, som kan være lurt å lese: Riding tips. Vi anbefaler dessuten å bruke hjelm. Det kan du leie eller kjøpe fra sykkelbutikker.

Under ser du et oppdatert kart over bysykkel-systemet, med stasjoner og driftsoppdateringer:

Andre utleiesteder
New York har mange veldig sjarmerende sykkelbutikker. Her kan du ofte både leie og kjøpe sykler. Det kan være et godt alternativ hvis du skal være i New York over lengre tid, ønsker deg en unik sykkel eller har spesielle behov. Her er noen av disse:

718 Cyclery, Brooklyn

Hva: Design din egen sykkel, ta et kurs om å bygge og reparere din sykkel.
Hvor: 254 3rd Avenue i Brooklyn
Nærmeste Subway-stasjon: Union St (linje R)
Nettside: www.718c.com


Waterfront Bicycle Shop

Hva: Hjelsom butikk, selger, leier ut og reparer. Praktisk beliggenhet rett ved Hudson River og sykkelveiene.
Hvor: 391 West Street, ved Christopher Street, Manhattan.
Nærmeste Subway-stasjon: Christopher St – Sheridan Sq. (Linjene 1, 2)
Nettside: www.bikeshopny.com


 

Foto: Lars Klove/NYC Bike Share

 

Tags from the story
, ,