Russisk spa i Brooklyn

Tar du turen til en ”banya” får du både en ekte New York-opplevelse og følelsen av å være i Russland i noen timer.

Hva: Mermaid spa er et ”Russian bath house” med badstuer, bassenger og servering
Hvor: 3703 Mermaid Avenue
Nærmeste subway-stasjon:
Coney Island Stillwell Avenue (linjene D, F, N, Q)
Åpningstider: Man-fre: 10.00-22.30. Lør-søn: 09.00-22.30
Pris: 40 dollar (standard for voksne)
Nettside: www.seagatebaths.com

Mermaid spa er på ingen måte luksuriøst eller jålete, men like fullt veldig populært hos både New Yorkere med russisk bakgrunn og mange andre. For dem som har besøkt badehus i Øst-Europa eller Russland vil mye absolutt være likt her. Stedet er en herlig miks av kitch, badeglede og nye penger. Hvor ellers kan du se russiske familier kose seg med eksklusiv sjømat mens barna herjer i bassenget?

En banya er et badeanlegg med kalde kulper, boblebad, ”steam-badstuer” og tradisjonell sauna. Du kan dessuten bestille massasjer her, men da må du regne med å bli pisket med bjørkeris i alles påsyn. Og best (og kanskje rarest av alt), muligheten til å spise russiske spesialiteter som dumplings og sylteagurker omtrent i vannkanten.

Stedet anbefales for alle som elsker russisk mat og badekultur og har god nok tid i New York til å ta turen! I vintermånedene kommer du til å finne varmen igjen etter timesvis med vandring i de frosne avenuene på Manhattan. Forvent en autentisk opplevelse på godt og vondt, men ikke forvent å treffe ander turister.

Videoen over er delt via Mermaid Spa sine nettsider.

 

Tags from the story
, ,