Rooftopbaren Jimmy

På toppen av hotellet The James har baren Jimmy åpnet med storslagen utsikt, svømmebasseng og dyre drinker i plastglass.

Hva: Rooftop-baren Jimmy. Rooftopbar i New York.
Hvor: 15 Thompson Street, Manhattan
Åpningstider: Søn – ons: 17.00 – 01.00. Tors – lør: 17.00 – 02.00
Nettside: www.jimmysoho.com
Nærmeste Subway-stasjon: Chambers Street (linje A, C, 1, 2 og 3) City Hall (linje R)

18 etasjer over gatene i SoHo har Jimmy åpnet dørene på toppen av boutique-hotellet The James. Jimmy er en av New Yorks nyeste tilskudd på rooftop-lista. Rooftopen føyer seg inn i rekken sammen med sine storesøstre The Standard og Gansevoort med den berømmelige Miami-atmosfæren man kan få følelsen av når hip hop-musikken pumper ut blant korte skjørt og høye drinker. Jimmy åpnet høsten 2010, og har blitt et svært populært sted siden da.

Hotellbygningen strekker seg opp fra et støvete gatehjørne i SoHo, i et kvartal som ennå ikke er tatt over av designbutikker. Interiøret er fargerikt, men minimalistisk. På veggene henger moderne kunst i stort format, men det største verket blir likevel panoramautsikten som tar all oppmerksomheten. Fra toppen kan vi se båtene som seiler forbi på begge sider av Manhattan. I sør bygges det på World Trade Center-tomta, og rundt oss kommer vi tett på SoHos penthouseleiligheter. Den store terrassen utenfor baren lyses opp av svømmebassenget som er omringet av digre solstoler. Over er det bygd en kolossal designkonstruksjon i betong.

Jimmy tiltrekker seg et variert klientell, alt fra unge ”downtownere” med Yankee-capser, til grupper av kollegaer som sladrer over en drink etter jobb. Stedet har plass til 70 mennesker inne og 60 ute på terrassen. Ikke så mange med andre ord, så kom før klokka ni på kvelden. Etter det kan dørvakta være kjip, særlig i helgene.

På menyen står blant annet 16 drinker. På grunn av rooftop-restriksjoner serveres disse i plastglass. Når drinkene koster 17 dollar, føles det litt feil å bli servert drikke i plastglass. Men du får også øl til 7 dollar. Cocktailingredienser som sirup, juice, urter og frukt kommer fra Jimmys egen økologiske hage, og menyen endres etter årstidene.

Plastglass eller ei, vi likte Jimmy og kommer garantert tilbake dersom dørvakta slipper oss inn igjen. Neste gang tar vi med oss badebukse.

 

Tags from the story
, ,