Østers med happy hour

Sjømannsprest Ellen Marie Skillingstad tipser om fantastisk utsikt og deilige østers i Williamsburg.

Hvem: Ellen Marie Skillingstad, tidligere sjømannsprest i NYC
Tipset: Østers-restauranten Maison Pemiere
Adresse: 298 Bedford Avenue, Williamsburg
Nettside: www.maisonpremiere.com
Nærmeste subway-stopp: Bedford Ave. (linje L)

– En gang i framtiden skal jeg jobbe i Sjømannskirken i New York, skrev Ellen Marie Skillingstad til en venninne en gang tidlig på 2000-tallet. Og sånn ble det! I 2012 pakket hun sakene og tok turen over Atlanteren.

 –  Jeg kjente ikke New York særlig godt fra før, men som noen sier i en film jeg så: “It’s just like I pictured it.” Den opplevelsen tror jeg at jeg deler med mange som kommer hit. Og jeg oppfatter kirken som et sentralt midtpunkt for nordmenn her i byen, både kulturelt og sosialt, forteller Ellen Marie til sjømannskirkens nettsider.

Jobben som sjømannsprest i New York var variert. Ellen Marie kjørte kirkebuss, ledet allsang på familiegudstjenesten, drev konfirmasjonsundervisning, jogget i Central Park, viet par og tok imot turister og fastboende som kom innom for en vaffelplate. Selv om Ellen Marie ikke er en “innfødt” newyorker kom hun likevel tett på byen og hadde gode tips til Tversover.no. 

Vil du se Manhattan-skyline på avstand så ta båten over til Williamsburg og besøk Maison Premiere, en oyster-bar som gir deg følelsen av å være i Paris på 50 og 60-tallet.

Maison Premiere er kåret av The New York Times til New Yorks beste østers-bar. På menyen står over 33 forskjellige typer østers, og et dusin forskjellige typer absint og en god liste med øl og vin. På hverdager mellom klokka 16.00 og 19.00 er det østers med happy hour hvor du betaler 1 dollar per østers. Bestill bord her!