New Yorks beste sjømat!

Fem-stjerners service, hvite duker og New Yorks aller beste sjømat! Velkommen til Le Bernardin.

Hva: Sjømat-restauranten Le Bernardin
Hvor:
155 West 51 Street, Manhattan
Åpningstider: Mandag til torsdag 12.00-14.30 og 17.15-22.30. Fredag 12.00-14.30 og 17.15-23.00. Søndag, stengt.
Nærmeste subway-stasjon: 47th-50th Street. Linjene B, D, F og M
Nettside: www.le-bernardin.com
Dresscode: Pent. Husk dressjakke!

Hvert år presenterer bladet Restaurants den gjeve lista med verdens beste restauranter. Denne er det kokker, kritikere og matelskere fra hele verden som stemmer frem, og i år har New York tre restauranter blant topp 40 – vinneren Eleven Madison Park (1), Le Bernardin (17) og Cosme (40).

Tversover-redaksjonen fikk invitasjon til det som skal være New Yorks beste sjømat-restaurant, og franske Le Bernardin er virkelig en opplevelse!

Restauranten i Midtown åpnet i 1986 og har de siste 20 årene hatt “Top Chef” Eric Ripert stående ved grytene. Han har sørget for at Le Bernardin har håvet inn tre Michellin-stjerner, toppet Zagat-listen 13 år på rad og fått maks uttelling i New York Times. Rupert er også et kjent TV-fjes for matentusiaster verden over etter deltagelse i blant annet “Top Chef».

For meg handler mat om opplevelser, minner og følelser. Le Bernardin handler om det samme, og er derfor mer enn en restaurant, sier Ripert. 

Husk dressjakke
Å finne Le Bernardin kan være litt vanskelig, Midtown er full av like kontorbygg og inngangen til restauranten er veldig anonym. Vi gikk inn feil dør før vi kom oss på rett vei igjen. Vel inne ble vi tatt imot av en hyggelig betjening som ga oss lånejakker fordi vi ikke hadde fulgt restaurantens etiquette. Det er nemlig påbudt for menn å ha på dressjakke både under lunsj og middag. Servicen er også upåklagelig. Vi ble tatt godt vare på av opptil flere servitører som passet på at vi hadde alt vi trengte til enhver tid. Mat og drikke kom på løpende bånd – helt greit når middagen tar rundt tre timer. Restauranten er moderne og enkel i interiøret, med enorme blomsteroppsatser som blikkfang rundt i rommet.

Kaviar, østers og hummer
En middag på Le Bernardin koster fra 150 dollar per person for en standard fire retters meny hvor du kan velge blant et utvalg kaviar, østers, kamskjell, blekksprut og et rikt utvalg fisk. Alt møysommelig presentert, og servert ved runde bord med hvite duker.

Du har også mulighet til å bestille restaurantens tasting-menyer, Chefs Menu med vinpakke til 360 dollar per person, og Le Bernardin Tasting til 270 dollar per person. Vi anbefaler å bestille menyene med disse vinpakkene for den fulle smaksopplevelsen!

Du føler kanskje at 360 dollar er en stiv pris, men frykt ikke, du får mye for pengene. Det bugner over av et nøye utvalg vin og champagne til alle rettene – og sommelieren som serverer deg har ekspertkunnskap om hver dråpe.

Du kan se hele menyen på Le Bernardin her

Og om det skulle være noen tvil, Le Bernardin er altså blant de aller beste sjømat-restaurantene i New York. En restaurant for de spesielle anledningene!

Tversover anbefaler alltid å booke bord på forhånd. Bruk for eksempel OpenTable!

Foto: Le Bernardin / Daniel Krieger / William Hereford


 

Tags from the story
, , ,