Legendarisk soulfood i Harlem

Opplev ekte, amerikansk “soulfood”, slik som Sylvia lagde den i flere generasjoner.

Hva: Sylvia’s: «Soulfood», restaurant i Harlem.
Hvor: 328 Malcolm X Boulevard, Manhattan
Åpningstider: Man–lør: 8.00­–22.30. Søn: 11.00–20.00
Nettside: www.sylviasrestaurant.com

Vårt første møte med Sylvias restaurant i Harlem var like etter kirketid første påskedag for noen år siden, da Harlems befolkning strømmet fra gospelgudstjenester til hallelujastemning rundt tallerknene. Et besøk hit er opplagt om du er i New York i påsken. Til Sylvia’s kommer stamgjester, turister og besøkende fra hele New York. I helgene er det brunsj som gjelder, og her er det også ”Gospel-søndager”. Noen mener det kan bli for tett mellom turistene i helgene, men vi har ikke merket så mye til det når vi har vært der.

La oss bare si det med en gang: «Sylvia’s world famous talked about BBQ ribs» er helt, helt fantastiske. Så er du en fan av «ribs» trenger du ikke studere menyen lenge for å vite hva du skal bestille.

Kvinnen bak
Sylvia Woods er dama bak «Sylvia’s», og startet spisestedet i Harlem i 1962, ikke langt fra det verdenskjente landemerket  Apollo Theatre. Til å begynne med kunne lokalet huse 35 personer. På 1990-tallet utvidet restauranten, og har i dag plass til hele 450 gjester. I løpet av samme tiår utvidet Sylvia virksomheten, som i dag er en omfattende familiebedrift som blant annet selger «Sylvia’s»-produkter i matbutikker over hele USA. Familien har også opprettet et fond i Sylvia og hennes avdøde ektemanns navn. Dette skal bidra til utdannelse for utsatt ungdom fra Harlem. I 2012 døde Sylvia også, 86 år gammel.

Foto: Bob B. Brown

 

Tags from the story
, ,