Ikke helt standard

«The Standard» er Manhattans kuleste hotell, og har funnet seg til rette over Highline Park i byens hippeste nabolag.

The Standard Hotel

Adresse: 848 Washington på 13th Street, Manhattan
Priser: Fra 1 100 kroner til 10 400 kroner per natt.
Nettside: standardhotels.com

New York er overlegne når det gjelder luksushoteller. The Standard er en av våre favoritter i dette segmentet, i hjertet av Meatpacking District på Manhattan.

Området har du garantert sett på TV i en eller annen sammenheng. Omtrent daglig er det filminnspillinger eller fotoopptak i gatene rundt hotellet. Har du et våkent blikk skal du ikke se bort i fra at du står i butikken med stjerner som Gwyneth Paltrow og/eller Heidi Klum. De er bare noen av stjernene som bor i området.

De gamle murbygningene i Meatpacking District har i dag bytta ut kjøttproduksjon med designbutikker og hoteller, klubber og hyggelige restauranter. I dag fremstår området som livlig og med høy puls på dagtid. Etter mørkets frambrudd lyses gatene opp fra de mange restaurantene og barene. Med umiddelbar nærhet til Hudson River kan hektisk natteliv avsluttes med en tur langs Hudson River Park.

Glasshus på stylter
Den iøyenfallende glassbygningen står på en betongkonstruksjon 18 etasjer over Highline Park, den nedlagte jernbanelinjen som nå er blitt en av byens moderne parker. Hotellet rommer blant annet 317 rom og flere trendy barer og restauranter. Med fokus på arkitektur og design er «The Standard» blitt en spennende bygning både på utsiden og inni. Det er New York-arkitektene i Polshek Architects som har tegnet bygget. Alle rommene har vinduer som strekker seg fra gulv til tak med spektakulær utsikt, og du kan se bylivet utspille seg langt der nede. Empire State Building inntar scenen i nord, med Midtown som bakteppe. Skuer du sørover slynger Hudson River seg langs Lower Manhattan. Frihetsgudinnen kan skimtes i det fjerne.

Det er den anerkjente hotelleieren André Balazs som står bak hotellprosjektet. I tillegg til hotellet i New York eier han åtte andre rundt om i USA. Blant andre «Chateau Marmont» i Hollywood.

– Jeg sammenligner noen ganger det å bygge hotell med god gammeldags filmproduksjon, sa André Balazs til Time Magazine.

– Du kommer opp med en storyline, du ansetter skribenten, stjernene og kulissemakeren.

Foto: killians_red

Tags from the story
, ,