Hvordan komme deg fra flyplassen?

Enkel oversikt over hvordan du kommer deg raskest til overnattingsstedet ditt fra NYCs to største flyplasser.

Du lander etter en transatlantisk reise, har mye bagasje og jetlag. Alt du ønsker er å komme fram til hotellet eller slektningen du skal bo hos, for å kunne gyve løs på New York-oppholdet. Slik gjør det du:

Fra JFK

Dette er den største flyplassen, og blant andre Norwegian og Iceland Air forbinder Oslo og JFK. Flyplassen ligger i Queens, og er den det er enklest å reise til og fra. Vi anbefaler å gjøre det enkelt ved å ta subway eller taxi, men husk at det også er mulig å ta shuttle-buss, offentlig buss eller benytte seg av private sjåførfirmaer. Vi anbefaler at du avtaler direkte med en i skranken eller i den offisielle taxi-køen ved ankomst.

Subway er den billigste måten å reise på, og slett ikke mye treigere i rush-tiden. Du kan ta subwayens linje E hele veien mellom Manhattan og JFK, men du må bytte til et spesielt Airport Train på Jamaica Station. Du trenger kun vanlig Subway-billett, men i tillegg må du betale 5 dollar for å bytte til Airport Train.

Taxi koster 52 dollar mellom JFK og Manhattan. Dette er en fast pris, men du må regne med noen tillegg for blant annet ugunstige tider og bompenger. Det er dessuten vanlig å tipse. Manhattan-taxiene er gule, men skal du holde deg i Brooklyn kan du også benytte de grønne bilene.

Et alternativ til taxi er Ûber!

 


 

Fra Newark Airport

Denne flyplassen er New Yorks nest største, og ligger faktisk i New Jersey. Hit flyr blant andre SAS og United Airlines.

Tog er ganske effektivt mellom Newark og Manhattan. Du tar Airport Train ti 55 dollar for å komme mellom flyplassen og togstasjonen. NJ Transit opererer på strekningen til Manhattan.

Buss er kanskje et mer effektivt alternativ. Det går buss fra flyplassen til Manhattan flere ganger i timen, og koster kun 16 dollar en vei og 28 dollar for en tur/retur-billett. Bussen stopper ved Port Authority bussterminal, Bryant Park og Grand Central Station, alle sentralt på Manhattan.

Husk at taxi er dyrt når du kjører til og fra en destinasjon vest for Hudson River (som f.eks Newark Airport), for da må du betale en avgift for å krysse delstatsgrensa mellom New York og New Jersey. Dessuten er det langt.

Foto: Lasse Engeland

 

Tags from the story
, , , ,