High Line Park

High Line Park er blitt et must for lokale og turister. Her snakker vi storbyjungel og moderne arkitektur 10 meter over bakken!

Hva: High Line Park
Nettside: www.thehighline.org

Åpningstider:
1. desember – 31. mars: 07-19
1. april – 31. mai: 07-22
1. juni – 30. september: 07-23
1. oktober – 30. november: 07-22

High Line Park er en såkalt lineær park, som strekker seg over 2 kimlometer fra Ganservort Street i Meatpacking District, gjennom Chelsea og slutter på 34th Street. Du får utsikt over vestsiden av Manhattan og Hudson River. Du kan startet på Gansertvort Street eller velge en av de 11 andre oppgangene, for eksempel ta trappen opp på 20th Street eller heisen på 30th Street.

Første del av parken, den nederste delen fra Ganservort Street til West 20th Street, åpnet i 2009, og ble raskt et sted alle måtte besøke! Den siste og nordligste delen åpnet i 2014.

Parken er bygget i de gamle jernbanesporene som gikk ti meter over bakken i blant annet Meatpacking District på Manhattan. Nå har 210 forskjellige typer planter og trær tatt over jernbanestrekningen. 

På West 16th Street finner du forskjellige mattilbud, enten i form av foodtrucks eller om du spiser og drikker med utsikt over Hudson elva på Terroir on the Porch.

Mange aktiviteter

Fra 4. mai til 29. oktober kan du bli med på en 75 minutter lang guidet tur på the High Line. Hver tirsdag kl. 18.30 og på lørdager kl. 10.00 tilbyr frivillige innblikk i arkitekturen, historien og landskapet rundt parken.

Siden åpningen i 2009 har det skjedd mye i parken og i dag tilbys mange forskjellige aktiviteter, alt fra meditasjon, thai chi og kunstturer, til teater, dance parties og operaforestillinger. Du kan lese mer om aktivitetene på nettsidene. Som regel er det bare å dukke opp, men noen aktiviteter må du melde deg på.

NB: Det er offentlige toaletter i The Diller-Von Furstenberg-bygningen på Ganservort Street, hvor det er vanlig å starte turen. Dette er rett ved The Whitney Museum. Det er også et toalett på 16th Street.