Helikopter over New York

Tversover-redaksjonen har testet helikopter over Manhattan.

Det kilte i magen og blåste i håret da vi sto ute på helikopter-plattformen, klare for å debutere som helikopter-passasjerer. Vel om bord ble vi utstyrt med hodetelefoner med mikrofon, slik at vi skulle kunne kommunisere med hverandre og piloten. Det ble imidlertid raskt stille i det vi tok av . Kun et par «ååh» og «oooh», og ikke minst «kan du ta bilde av meg?» ble kommunisert mellom hodetelefonene. Helikopteret føltes overraskende lett der det spratt opp fra helikopterdekket og svingte fra side til side. Fra den komfortable sittegruppa som er perfekt for fem venner kunne vi ta innover denne fantastiske byen på en helt ny måte.

I løpet av 20 minutter i lufta fikk vi se Manhattans berømte skyline fra en ny vinkel. Vi så «Ground Zero» ovenfra, og fløy over Central Park. Vi suste forbi kjennemerker som Chrysler-bygningen og Empire State Building, før vi sirkulerte rundt Frihetsgudinnen og kunne ta bilder vi ikke hadde fra før av Brooklyn Bridge.

Moroa koster
Hos HeliNY koster den billigste turen på om lag 15 minutter 204 dollar per person. 20 minutter koster 249 dollar, mens «The Deluxe»-turen kommer på 334 dollar per passasjer. Du må også betale 30 dollar i skatt per sete Uansett hvilken tur du velger får du se de fleste kjennemerkene i byen, så får du heller vurdere hvor mange minutter du vil ha i lufta. Nettside: www.heliny.com.

Helsprø alternativer
Lyst på en tur til Boston? 
Med helikopter koster det nesten 6500, dollar. En tur til Philadelphia sør for New York får du for halve prisen. Og er du lei av flybussen kan du bestille transport fra New Yorks internasjonale flyplasser til Manhattan. Vi vanlige dødelige bør kanskje ta flybussen, og spare pengene til denne ekstravagante turistaktiviteten.

 Foto: @nyonair

 

Tags from the story
,