Helgeutflukt til Montauk

Den lille byen ytterst på Long Island våkner til liv hver sommer, og har lenge vært en feriefavoritt for kjendiser og vårt eget kronprinspar. Gjør deg klar for en helgeutflukt til Montauk!

Øst for Manhattan strekker Long Island seg ut i Atlanterhavet. Med sine hvite strender, et godt utvalg turmuligheter og koselige sjønære hoteller er dette blitt en favoritt for de som vil komme seg ut av storbylivet i New York. Enten du kommer hit for fylle på med energi – eller bruke den, er mulighetene mange. 

Helt ytterst på Long Island finner du den lille fiskebyen Montauk. Et populært reisemål i sommer­månedene. Mange av hotellene har kun åpent fra april til november, noen enda kortere, mens noen har åpent året rundt, for eksempel spahotellet Gurney’s hvor kronprinsesse Mette-­Marit og kronprins Haakon var på sin bryllupsreise i september 2001. 

Selv om Montauk er sesongbasert, er det også ­koselig å være her når sommeren har takket for seg, og hotellene er tømt for turister, men det er ingen tvil om at det er de flotte strendene som tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år.

tversoverimontauk
Andreas Blaauw-Hval og Lasse Engeland i Tversover.no anbefaler Montauk også utenfor sommersesongen.

Kjendisfavoritt! Montauk tilhører fasjonable East Hampton, kjent for sine luksuriøse hus med høye hekker og shopping. ­Området er også kjendisenes gjemmested. Kunstneren Andy Wahol tilbragte mange sommere i sitt strandhus i Montauk, ofte med celebre gjester. Blant disse var Rolling Stones, John Lennon, Jacqueline Kennedy Onassis og Elizabeth Taylor. ­I fjor ble ­huset solgt for 50 millioner ­dollar. Med andre ord er det de med ­ekstra tykk ­lommebok som har egne hus her.

theaffair
TV-serien «The Affair» er en av mange som har brukt Montauk som bakteppe.

Kjent fra TV. Har du sett TV-serien «The Affair» vil du kjenne igjen mange av Montauks ­severdigheter. Det mest kjente er fyr­tårnet Montauk Lighthus som står ytterst i Montauk Point State Park. I tillegg til å bestige fyrtårnet – hvor du kan se  ­surfere i bølgene nedenfor – er det fine turstier i området, og gode muligheter for både jakt og fiske. Om vinteren er det også mange som finner frem skiene og går langrenn her.

 

  Et innlegg delt av mair6 (@mair6)

Ikke langt unna finner du Deep Hollow Ranch som hevdes å være den amerikanske cowboyens fødested. Her kan leie hester og ri på stranden mens du nyter den ­fantastiske utsikten. Restauranten The Lobster Roll er også et velkjent landemerke for de som har sett HBO-serien «The Affair». En sjømat-­diner langs Montauk Highway som serverer ­tradisjonelle «lobster rolls», en sandwich fylt med hummerkjøtt, dynket i smør – servert i et varmt pølsebrød.

God atmosfære. Da vi besøkte Montauk bodde vi på sommerfavoritten The Surf Lodge, et lite hotell med 19 designrom. Her kan du dingle med bena på din ­private terasse mens du ser ut over ­innsjøen Fort Pond, teste ut balansen med utendørs yoga eller sykle til stranden med en av hotellets sykler. The Surf Lodge har også områdets hippeste utested og i sommer­månedene ­arrangeres det ukentlige konserter med forskjellige indie-artister. Om du liker det mer luksuriøst er spa­hotellet Gurney’s stedet for deg. I mer enn 90 år har sommergjester valfartet hit. I 2014 ble det gjort en stor renovering av hotellet og de kan nå skilte med å ha USAs eneste sjøvannbasseng. Skal du til New York i sommer og er klar for en helg utenom det vanlige? Da vet du at bare tre timer unna travle Manhattan ligger det et sommerparadis, både for de med tykk lommebok – og også for oss andre.


Overnatting

Gurney’s Montauk

 

 

Our little slice of paradise. Photo cred | @absilverman Et innlegg delt av Gurney’s Montauk (@gurneysmontauk)

290 Old Montauk Highway gurneysmontauk.com fra ca 3600 kr per døgn Bestill her

The Surf Lodge

 

 

  Et innlegg delt av The Surf Lodge (@thesurflodge)

183 Edgemere Street
thesurflodge.com
fra ca 2500 kr per døgn

Du kan også finne gode overnattingsmuligheter gjennom Airbnb


Slik kommer du deg til Montauk

Det går buss og tog hele veien fra Manhattan ut til Montauk. Vi anbefaler likevel å leie bil for mer frihet. 

Tog

LIRR (Long Island Rail Road) (www.lirr42.mta.info)

Buss

Hampton Jitney (www.hamptonjitney.com

 


 

Tags from the story
, , ,