Gramercy Park Hotel

Glamorøs kjendisfavoritt med tilgang til New Yorks eneste private park – midt på Manhattan!

Hva: Gramercy Park Hotel
Hvor: 
2 Lexington Avenue, Manhattan
Nettside: gramercyparkhotel.com
Nærmeste Subway-stasjon: Linje 6 på 23rd St.

For mange er Gramercy Park et ukjent område, men det er faktisk et av Manhattans mest lukrative boligområder. Og det midt i byen, rett i nærheten av shoppingområder og gode restauranter. Her finner du eksklusive townhouse-villaer, private klubber og ikke minst fancy hoteller som omringer det som er New Yorks eneste private park. Den har selvsagt hotellgjestene tilgang til. Spør portieren på hotellet så får du utlevert den eksklusive nøkkelen! Om du vil se byen på to hjul tilbyr hotellet utlån av sykler. 

Tversover har overnattet på dette som er et av områdets hippeste hoteller, og vi likte det! Vi testet et Lexington King Room med en stor komfortabel seng, sittegruppe og bar. Selv om badet var lite, hadde det badekar med dusj. Veldig positiv med produkter fra det eksklusive merket Aesop! Hver og et av de 190 rommene er også innredet på unikt vis med en fargepalett inspirert av renessansen og skreddersydde møbler i kombinasjon med funn fra forskjellige markeder. I vinduene henger tunge velurgardiner. Hotellet fremstår mørkt og bohemsk!

Et kunstværk
Da bygget som huser Gramercy Park Hotel sto ferdig i 1925, omfavnet artister, forfattere og designere stedet. Det bærer det preg av også i dag. I 2004 ble det gjort en enorm jobb med å pusse opp hotellet. Jobben var det arkitekten John Pawson som fikk, og med seg hadde han kunstneren Julian Schnabel som skulle hjelpe til med å gjøre Gramercy Park Hotel hipt igjen. På veggene rundt om i bygget henger det nå kunst for mange hundre millioner kroner, blant annet av Schnabel selv, Andy Warhol og Jean-Michel Basquiat. Med andre ord, hotellet er som et galleri i seg selv.

Bandet til Lady Gaga spiller! 
Etter klokken ti på kvelden blir The Rose Bar som ligger i hotellets første etasje fylt opp av newyorkere og hotellgjester på jakt etter gode drinker. Stemningen er god med deilig live musikk fra jazzmusikeren Brian Newman og hans band. De spiller også for superstjernen Lady Gaga som rett som det er dukker opp og synger en trall. Ta en titt på videoen under!

Foto: Gramercy Park Hotel

Tags from the story
, , ,