Gant Rugger

Gode gamle Gant har fått en stilig yngre bror i merket Gant Rugger. Det måtte selvsagt en svenske til!  

Hva: Gant Rugger
Hvor: Bleecker Street og Prince Street på Manhattan. Williamsburg i Brooklyn.
Nettside: www.gantrugger.com

Når du tenker på Gant, tenker du kanskje på godt voksne menn i dress, og du har delvis rett. Men Gants «Rugger»-kolleksjon er svært ungdommelig og stilig. Etter at den svenske designeren Christopher Bastin tok styringen i 2005, valfartet Gants designerne land og strand rundt for å samle inn alle gamle Gant-produkter de kunne finne. Disse ble restaurert og gjort om til nye nostalgiske produkter. Resultatet ble altså merket Gant Rugger.

Klærne er inspirert av studentene på de amerikanske prestisjeuniversitetene på 1950- og 60-tallet. Skjortene er det som gjorde Gant kjente for flere titalls år siden, og de finner du fortsatt hos «Rugger», bare litt kulere og med moderne snitt. Her er også t-skjorter, bukser og jakker og prisene ligger mellom 50 og 450 dollar.

Nå har linjen egne butikker flere steder på Manhattan. En av disse ligger på 353 Bleecker Street mellom Charles Street og West 10th Street. Lokalene er ikke superstore, men de har hele den nye kolleksjonen med de populære klærne fra det amerikanske merket. Lokalene er innredet i industristil med synlig murstein i veggene, rør i taket, vintagemøbler og fabrikkgulv. Prøverommet er verdt turen i seg selv. Det er innreda som fabrikk-kontoret til Gants grunnlegger, Bernard Gant.

I tillegg til butikken på Bleecker Street har Gant Rugger butikk på 25 Prince Street, 115 N 6th Street i Williamsburg og merket selges også i Gants flaggship-butikk på 5th Avenue.

 Foto: Gant