Finn brudekjole i New York

Leter du etter den perfekte brudekjolen og drømmer om noe annet enn de typiske kjolene fra Vera Wang og Bergdorf Goodman? Da er New York stedet!

Å gifte seg i New York er en drøm for mange, og ikke bare forbeholdt newyorkerne som til daglig bor i storbyen. Stadig flere nordmenn velger å reise over Atlanteren for å love hverandre evig troskap, og den norske sjømannskirken, Central Park og på en båt på Hudson River er populære steder for store og små bryllup.

Men New York er også den ultimate byen for deg som er på jakt etter den perfekte brudekjolen! For mange av oss som hører ordene “brudekjolejakt” og “New York” i samme setning dukker bildene av “Sex og singelliv”-damene Carrie og Miranda opp. Det er jo umulig å glemme episoden hvor de er på fake kjoleprøving i en av de mange brudesalongene i nettopp New York. Forhåpentligvis får ingen av oss samme melt down som Carrie fikk – for brudekjoleprøving skal jo bare være en fryd!

Under har vi i Tversover samlet de alternativene vi mener er de beste og kuleste for deg som ønsker å teste ut noe annet enn de dyre og allerede superkjente alternativene som Vera Wang og luksus-shoppingsenteret Bergdorf Goodman på Fifth Avenue. 

Vintage

Shareen

Hvor: 13 W 17th Street (mellom 5th og 6th Avenue), Manhattan
Nettside: shareen.com

Denne butikken har vi nevnt i en tidligere sak vi har skrevet om luksuriøse vintage-kjøp, men det går ikke an å ikke nevne Shareen i jakten på den perfekte brudekjolen. Utenfor butikken er det ingen skilt som forteller hva som befinner seg innenfor døren. Det eneste som tyder på at det er en vintage-butikk i nærheten er adressen du allerede har, og det at det henger en vintage-kjole fra branntrappen i andre etasje. Veldig New York! Butikken ligger faktisk i en leilighet, ikke langt unna Union Square på Manhattan. Blide butikkansatte gir deg en omvisning i butikken, men hvis du ønsker å prøve brudekjoler må du bestille en avtale på forhånd. Tversover utsendte fikk en smakebit, og kjolene skuffet absolutt ikke!


Den miljøvennlige

Rent the Runway

Hvor: 30 West 15th Street, Manhattan
Nettside: renttherunway.com

For deg som har tenkt å reise over Atlanteren for å holde drømmebryllupet i New York, passer det jo perfekt å leie brudekjolen! Du sparer både plass i bagasjen OG får kred for å tenke gjenbruk! Hos Rent the Runway har de alle brudekjolene du kan drømme om. Les om hvordan det fungerer her.


Den hjertegode

The Bridal Garden

Hvor: 54 West 21st Street, Manhattan
Nettside: bridalgarden.org

Dette er for deg som ikke kun tenker på deg selv og din store dag, men også ønsker å gi noe videre til andre som ikke er i samme situasjon som deg selv. Dersom du kjøper brudekjolen din her bidrar du til at vanskeligstilte New York-barn får det bedre. Overskuddet ved kjøp av kjole på The Bridal Garden går nemlig til utdanning for barn i New York. De aller største motehusene donerer brudekjoler til The Bridal Garden, som butikken selger videre med opp til 75 prosent rabatt. Prøving av kjolen og eventuelle justeringer er ikke bakt inn i prisen, som ved mange andre steder, men med den knallprisen, og med tanke på at pengene du bruker går videre til et godt formål gjør vel det hele verdt det? 


Den alternative

The Sample Room

Hvor: 40 West 17th Street, Manhattan
Åpningstider: Du må kontakte butikken for å booke time
Nettside: thesampleroomny.com

Dette er butikken for deg som ikke er som alle andre. På The Sample Room kan du få tak i brudekjoler fra topp-designerne med opp til 75 prosent avslag på ordinær pris, men ettersom de selger såkalte “samples” av kjolene har du ikke mulighet til å angre deg når kjolen er kjøpt. Du må bestille time via nettsiden, og du har kun 60 minutter til rådighet. Du får lov til å ha med deg maks to venner eller familiemedlemmer, som kan hjelpe deg med å finne drømmekjolen. The Sample Room anbefaler deg å sjekke ut andre kjolebutikker før du kommer til dem, ettersom de har disse litt sære reglene. Men er du heldig kan du jo få drømmekjolen for en slikk og ingenting på The Sample Room!


Den klassiske

Kleinfeld Bridal

Hvor: 110 West 20th Street, Manhattan
Åpningstider: Kontakt butikken for å avtale tid
Nettsted: kleinfeldbridal.com

Ok, så må vi ha med ett eksempel som tilbyr de klassiske og luksuriøse brudekjolene vi ser i filmer, magasiner og TV-serier. Kleinfeld har over 60 års erfaring med å tilby kjolehjelp til kommende bruder, men har nok de siste årene fått en renessanse ved hjelp av TV-kanalen TLC. I TV-serien “Say yes to the dress” er det nemlig Kleinfeld som huser de gifteklare kvinnene og deres til tider overivrige familie.


 

Se en stor oversikt over brudekjole-butikker i New York på Racked.

 


 

Har du erfaring med brudekjole-kjøp i New York eller har andre tips til kommende par som skal gifte seg i byen? Bruk kommentarfeltet under!

 


 

Tags from the story
,