Film på New Yorks taktopper

Hver sommer bringes filmer fram i lyset og ut i sommerkveldene. Hver helg kan du se film på 10 ulike takterrasser i NYC med Rooftop Films.

Se alle saker om NYC på sommeren!

 

Hva: Rooftop Films – Utendørs kino
Når: Fra mai til august.
Hvor: Ulike steder på Manhattan og i Brooklyn.

«Vi viser ikke film i kinosaler. Vi viser film i nabolag». Det er slagordet til Rooftop films. Gjennom hele sommeren, fra mai til slutten av august, viser de filmer utendørs på fem ulike steder i New York. Både på Manhattan og i Brooklyn. I løpet av sommeren skal Rooftop films vise 20 helaftensfilmer, og over 150 kortfilmer. Rooftop films er en ideell organisasjon, og sommerens filmfestival er bare en av mange aktiviteter. Målet er å skape et kreativt miljø for filmskaping, og et felleskap mellom filmskaper og tilskuer, scene og nabolag.

Med himmelen som tak
Byens høye bygninger, solnedgang og tuting fra bilhorn langt der nede setter stemningen for kvelden. Når (kino)mørket senkes over taket kan det snurres film på det store lerretet som er satt opp for kvelden. Det er begrensa med stoler, men alle er velkomne til å ta med tepper og lage piknik. Hvorfor ikke ta med mat? Rooftop Films har dessuten salg av grillmat som går til inntekt for organisasjonen.

Vær tidlig ute!
Det er lurt å kjøpe billetter på forhånd. Det kan du gjøre på Rooftop films sine nettsider. Men selv om du har billetter er det lurt å være ute i god tid. Arrangementene er veldig populære, og køene foran inngangen strekker seg rundt ofte kvartalet. Har du billett på forhånd er du i alle fall garantert inngang, og køen går raskere.

Mer info
Hele sommerens program finner du på www.rooftopfilms.com. Her finner du også oversikt over visningsstedene, omtaler og informasjon om kjøp av billetter til de ulike arrangementene.

Foto: Lasse Engeland

Tags from the story
, , , , ,