Enklere liv med New Yorks subway?

Nå planlegges mobilbilletter på New Yorks t-bane, og mens vi venter har vi noen gode subway-tips til deg. 

New York-subwayens billettsystem fikk mye oppmerksomhet da presidentkandidat Hillary Clinton ikke fikk kortet til å virke for litt siden. Alle som har bodd eller tilbragt litt tid i New York kjenner seg igjen i situasjon på t-banen: du drar og drar og drar kortet, men ingenting skjer. Køen vokser og toget nærmer seg, og til slutt kommer du gjennom.

Nå har New Yorks transportselskap, MTA annonsert at de ønsker å modernisere billettsystemet. Ja, takk! Planen er å innføre nye automater, som gjør at du bare scanner et kort (slik vi kjenner fra Oslo og London), eller enda enklere: bruker en app på telefonen. 

Dessverre må vi vente litt. MTA ønsker å ha dette på plass innen 2021, men det ser ikke ut til at New Yorkerne er overbevist om at de vil holde fristen. Samtidig må vi huske at det er nesten 500 stasjoner som må oppgraderes. MTA skal begynne med bussene, og det kan være praktisk for turister som vil bruke bussene til sightseeing

Alt blir enklere med subway!

Det er kjekt og greit med taxi, Uber og trasking i New York, men hvis du skal oppleve hele byen skikkelig, må du lære deg byens t-bane med en gang. Kjøp deg ukeskort selv om du bare har noen dager, så har du full frihet til å hoppe av og på. Og du kan også ta buss med samme kort. Mange blir litt overveldet av det store linjekartet, men det er ikke så vanskelig. 

Mens vi venter på en enklere Subway- hverdag har vi noen tips til deg:

 


Video: ABC News

Foto: NYC and Company/Wes Tarca

Tags from the story
,