Britiske butikkhits

Topshop har flere butikker på Manhattan.

Noen britiske merker og kjedebutikker har funnet veien over Atlantern og rukket å bli pop blant amerikanere og turister. Her er tre i SoHo.

USA har mye å by på av amerikanske klesmerker og butikkjeder. Men det finnes noen britiske innslag i shoppingjungelen som har blitt veldig populære. «Britisk stil» er uten tvil et velkjent fenomen blant motebevisste New Yorkere.

 


 

Topshop/Topman

Hvor: 478 Broadway, mellom Broome Street og Grand Street, Manhattan.
Åpningstider: Mandag til lørdag 10 til 21. Søndag 11 til 20.
Nettside: topshop.com

Mange som har vært på shoppingtur i London har blitt kjent med Topshop og Topman. For noen få år siden åpnet kleskjeden sin første butikk i USA. Nederst i Broadway flotter de britiske klærne seg over flere etasjer. Topshop for damene må konkurrere på pris med mange andre butikker, mens Topman for menn er et godt alternativ i sitt prissjikt. Topman har dessuten et godt utvalg av moteriktige dresser til en rimelig pris. På Fifth Avenue finner du Topshops nest største flagship butikk i hele verden. 608 5th Avenue.

 


 

Ben Sherman

Hvor: 96 Springs Street, SoHo, Manhattan.
Åpningstider: Mandag til lørdag 10 til 21. Søndag 11 til 19.
Nettside: bensherman.com

Ben Sherman er i likhet med Topshop også britisk og strategisk plassert i SoHo. Dyrere og mer eksklusivt enn Topman, men absolutt innen rekkevidde for de fleste. Ben Sherman har særlig et stort utvalg av jakker og skjorter. Fordelen her er at skjortene har et mer europeisk snitt, og ikke er så vide som mange amerikanske merker. Betjeningen er superhyggelig uten å være masete.

 


 

All Saints

Hvor: 512 Broadway, SoHo, Manhattan.
Åpningstider: Mandag til lørdag 10 – 21. Søndag 11 til 20.
Nettside: allsaints.com

Dette er Topshops litt dyrere og noe mer eksklusive nabo i SoHo. Butikken her er flaggskipet blant flere butikker som i det siste har dukket opp i New York. Her får du britiske klær av høy kvalitet for både damer og menn. Stilen er røff og vintage-inspirert med jeans, t-skjorter, lær og strikka plagg. Selve butikken er oppsiktsvekkende i seg selv, med store vinduer dekket av rader med gamle Singer-symaskiner som er stablet oppå hverandre. I første etasje er det dameklær, mens hele underetasjen er forbeholdt menn. Ved siden av dame- og herreklær selger All Saints barneklær og tilbehør som vesker og slips og sko.