Bokhandlere

Det blir stadig færre bokhandlere i New York, men det er fortsatt mulig å tilbringe noen timer i bøkenes verden.

De store bokhandlene er nesten å regne som kjøpesentre for bøker, der du finner alt du kan tenke deg. Her får du to tips med hvert sitt særpreg.

Hva: Strand Book Store
Hvor: 828 Broadway, på hjørnet av 12th Street
Nærmeste Subway-stasjon: Union Square (linjene 4, 5, 6, L, N, Q, R)
Nettside: www.strandbooks.com
Åpningstider: Man-lør: 09.30-22.30. Søn: 11.00-22.30.

Strand Book Store er en stor, uavhengig bokhandel ikke langt fra Union Square på Manhattans østside. Strand er familiedrevet, og kjent for et digert utvalg av nye, brukte og sjeldne bøker. Blant annet er dette stedet å lete etter bøker som er utsolgte fra forlagene. Butikken synes godt på gateplan på hjørnet av Broadway og 12th Street. Strand har også en liten bok-kiosk i Central Park! Den ligger på hjørnet av East 60th Street og 5th Avenue, og er åpen når været tillater det. Sjekk også ut nettbutikken på www.strandbooks.com.

Sjekk denne videoen laget av familien som driver Strand Book Store: 


Hva: Barnes & Noble på Union Square
Hvor: 33 East 17th Street, på nordsiden av plassen.
Nærmeste Subway-stasjon: Union Square (linjene 4, 5, 6, L, N, Q, R)
Nettside: www.barnesandnoble.com
Åpningstider: Alle dager: 10.00-22.00.

«Barnes & Noble» finnes over hele byen. De største har kafé med Starbucks-kaffe innvendig, og dessuten trådløst internett. Her kan du bla i bøker i timevis! «Barnes & Noble» er virkelig stedet for å bla i alle tenkelige magasiner og bøker. Selv om mange bokhandlere har gitt opp de siste årene, holder mange av Barnes & Noble stand. Filialen på Union Square er et godt alternativ, men sjekk nettsidene hvis du vil finne en i et annet område.

Tags from the story
, ,