Museumsbutikker

New York har verdens mest varierte utvalg av museer, og til og med museumsbutikkene er verdt besøk i seg selv. Her er fem favoritter.

 


 

Hva: MOMA Design Store
Hvor: Museum of Modern Art, 44 West 53 Street, Manhattan
Nærmeste Subway-stasjon:
Åpningstider: Lørdag til torsdag: 09.30 – 18.30. Fredag: 09.30 – 21.00.
Nettside: www.momastore.org

Museum of Modern Art (MoMA) huser verdenskjent amerikansk og internasjonal moderne kunst fra en lang rekke epoker og sjangre, og det i et spennende, moderne museumsbygg. Malerier, tegninger, fotokunst og installasjoner, både i faste utstillinger og mer kortvarige temautstillinger. 

MOMA har flere design-og bokhandlere i New York, og har blitt populære for sine kunstbøker, designmøbler, ting til hjemmet, pynt og gaver. I selve museumsbygningen på 53. gate ligger en flott bokhandel, og rett over gata ligger flaggskipbutikken til Moma Design Store. Moma har også en stor butikk i SoHo. Du finner alle detaljene på denne siden.

 


 

Hva: MTA Transit museum store
Hvor: Brooklyn Heights.
Åpningstider: Tirsdag til fredag: 10.00 – 16.00. Lørdag og søndag: 11.00 – 17.00. Stengt mandag. 
Nettside: www.transitmuseumstore.com 

Museet for barn i alle aldre som liker tog og t-baner, eller for de som er opptatt av kollektivtransport, transporthistorie eller byplanlegging og samferdselspolitikk. Her er interessante, tyngre utstillinger så vel som mye moro for barna. Dette er det største museet i sitt slag i USA. 

Museumsbutikken selger alt mulig som kan relateres til kolletivtransport, og de har også mange effekter som spiller på det ikoniske t-banesystemet i New York. På togstasjonen Grand Central Terminal på 42nd Street på Manhattan har museet en liten ekstraavdeling med rullerende utstillinger og utsalg av noen varer. Sjekk nettsidene for mer informasjon.

 


 

Hva: The Skyscraper Museum – Gift shop
Hvor: 39 Battery Place, Manhattan
Åpningstider: Onsdag til Søndag: 12.00 – 18.00
Nettside: www.skyscraper.org

Arkitektstudenter, urbanister og andre med sans for storslått byplanlegging, glass, betong og stål bør ta turen innom skyskrapermuseet under oppholdet i New York. Faste utstillinger og mer kortvarige utstillinger tar for seg historiske byggverk og store byggeprosjekter i USA og andre land som er gode på høyhus. 

Museumsbutikken selger først og fremst bøker, bilder og tegninger. De har blant annet eksklusive arkivbilder og tegninger fra byggingen av Empire State Building, og disse printes og selges på forespørsel. Se også etter de fine utstillingsplakatene som de selger i begrenset opplag.

 


 

Hva: American Museum of Natural History – Shop
Hvor: Krysset Central Park West og 79th Street, Upper West Side, Manhattan.

Nettside: www.amnhshop.com 
Åpningstider: I museets åpningstider: 10.00 – 17.45 alle dager.

Det naturhistoriske museet er et fantastisk univers. Ingen slår disse på storslått formidling av alt fra forhistoriske dyr og nålevende dyr til verdensrommet, naturfenomener og jordas historie. Museet er veldig stort og dekker et helt kvartal på Manhattans Upper West Side. De staselige bygningene er svært velholdt, og utstillingene varierer ofte. 

Dette museet passer for barn og voksne i alle aldre. Og alle vil nok innom museumsbutikken som fungerer som bokhandel, lekebutikk og gavebutikk. Skal du kjøpe kosedyr til barn er dette stedet. Her har de et veldig bra utvalg av kosete versjoner av alle verdens dyr. Sjekk også ut nettbutikken.

 


 

Hva: International Center of Photography – Museum Store
Hvor: 1133 Aveune of the Americas, i krysset med 43th Street, Manhattan

Nettside: www.store.icp.org

Åpningstider: Tirsdag, onsdag, lørdag, søndag: 10.00 – 18.00. Torsdag og fredag: 10.00 – 20.00. Stengt mandager.

International Center of Photography er en spennende institusjon som andre byer burde misunne New York. Her er museet/galleriet med utskiftende temautstillinger, og de har faglige arrangementer og kulturelle eventer. Og ikke minst har senteret skole. og kursvirksomhet der du kan ta kortere og lengre kurs mens du er på ferie eller bor i New York. Les mer om alt det på senterets nettsider.

Butikken selger fotobøker, plakater, noe fotoutstyr, og diverse design- og fotoeffekter.

 


 

Foto: bfishadow

 

Tags from the story
,