Barer med fotobokser

Noen barer i New York lar deg forevige kvelden med bilder fra lokalets egen fotoboks. Det er retro og gøy! 

– Er det en fotoboks?! Første gang vi så en fotoboks inne i en bar ble vi begeistra. Seinere har vi funnet ut at ganske mange barer og hoteller i New York har tatt vare på fotobokser, og latt de bli en del av interiøret og underholdningen. Vi er fortsatt svake for muligheten til å ta morsomme bilder på byen. Hvor mange venner klarer du å presse inn bak det lille forhenget?


1. Union Pool, Williamsburg i Brooklyn

Adresse: 484 Union Avenue, på hjørnet av Meeker Avenue.
Nærmeste Subway-stasjon: Fra Manhattan tar du subwayens linje L til Lorimer Street. Du kan gå fra Bedford Avenue-området hvis du allerede har kommet seg til Williamsburg.
Nettside: www.union-pool.com

Det begynner å bli lenge siden nabolaget Williamsburg i Brooklyn ble oppdaget. Dit bør du ta deg en tur for vintageshopping og hyggelige kaféturer. På kveldstid er det bra uteliv, og Union Pool er en av barene som trekker mange Brooklyn-boere og Manhattan-folk. Stedet var tidligere en butikk som solgte utstyr til svømmebasseng, derav navnet. I dag selges det øl til unge hipstere. Union Pool har god plass, scene til konserter, og en stor og hyggelig bakgård. Her er det fint å henge i sommerhalvåret. Og ja, det er en fotoboks her. Det er jo kriteriet for å komme på denne lista, selv om vi gjerne tipser om Union Pool i andre sammenhenger også. Mens du vanligvis kanskje ikke er så begeistra for bilder fra en kveld på byen, VIL du faktisk ha bilder herfra.


2. Otto’s Shrunken Head, East Village

Adresse: 538 Eeast 14th Street, Manhattan
Nettside: ottosshrunkenhead.com

Om du kjenner til Tiki-baren Aku Aku på Grünerløkka i Oslo, kan du se på Otto’s Shrunken Head som en “american cousin” Manhattan. Og her er det altså en fotoboks! For $3 får du fire bilder med deg hjem, og betaler du $5 dollar ekstra for drinken din, får du tiki-kruset du drikker av også. For en deal!


3. Bushwick Country Club

Adresse: 618 Grand Street, Brooklyn
Nettside: bushwickcountryclub.com

Brooklynerne elsker selvsagt også fotobokser, og på Bushwick Country Club kan du ta et slag minigolf i samme slengen. Vi nevner også at det er gode tilbud i baren under happy hour, og ikke minst slush-maskinen som er veldig populær. På nettsidene opplyser de for ordens skyld om at dette ikke er en ekte country club, men en “craptacular dive bar”. Det er bare å ta turen. 


4. Tversoverfavoritt: Ace Hotel

Adresse: 20 West 29th Street, Manhattan
Nærmeste subway-stasjon: 28th St (linjene N og R)
Nettside: acehotel.com

den hippe hotellkjeden Ace sitt hotell på Manhattan er det første på østkysten av USA, og det er like kult som kjedens andre hoteller rundt om i landet. Rommene er designet som kule leiligheter, noen med egne Smeg-kjøleskap, platespillere og gitarer. Ikke nok med det, men alle Ace-hotellene har også fotobokser som tar bilder på god gammeldags sølvfilm. Det gir en autentisk følelse. Shake it like a polaroid picture!


Vet du om andre steder med fotobokser? Tips oss i kommentarfeltet under!

Foto: Lasse Engeland