Amerikanske favorittkjeder

Abercrombie & Fitch


Det er noen amerikanske kjedebutikker du må innom i løpet av New York-turen. Her gir vi deg et stort utvalg.

 

Selv om stadig flere amerikanske butikkjeder sender varer i posten til Norge, er det noe eget med å handle når man er på ferietur. Noe av det vi liker med New York er alle de små nisjebutikkene, men noe av det vi liker vel så godt er tilbudet av de store amerikanske og internasjonale klesbutikkene. I denne saken får du en liste med våre amerikanske favorittkjeder og vi gir deg også adressen til kjedenes flagship-butikker på Manhattan. 

 

 


 

Urban Outfitters 

Hvor: 628 Broadway, Manhattan.
 
Åpningstider: Mandag til lørdag: 10.00 til 22.00. Søndag: 11.00 til 21.00. 
 
Kjedens nettside: urbanoutfitters.com
 
Her finner du alle butikkene i USA. 

Urban Outfitters finnes overalt på Manhattan og det er helt greit, for dette er en slager i butikkfloraen. Butikken er populær hos tenåringer så vel som unge voksne, jenter som gutter, og har vært det siden de åpnet dørene i 1970. Urban Outfitters er kjent for å selge t-skjorter med morsomme grafiske trykk. Du finner også en mengde vintageklær, retro kjoler, jakker, tilbehør i alle former og også basisplagg som t-skjorter og undertøy. Stikkord er flanell, ruter, jeans, t-skjorter, bøker, nips og ting til hjemmet. Butikken er ypperlig om du er på jakt etter gaver! 

 

 


 

Abercrombie & Fitch 

Hvor: 720 Fifth Avenue, Manhattan.
 
Åpningstider: Mandag til lørdag: 10.00 til 21.00 Søndag: 11.00 til 20.00.
 
Kjedens nettside: abercrombie.com

Abercrombie & Fitch er kjent for muskuløse menn i bar overkropp, høy musikk og sterk parfymelukt. At butikken er populær skjønner man av køen som ofte går rundt kvartalet ved flagship-butikken på Fifth Avenue. Dette er den eneste Abercrombie & Fitch-butikken på Manhattan. Om du er på jakt etter jeans i vintagestil, hettejakker eller skjorter er dette butikken for deg. De selger også populære hvite t-skjorter, men også t-skjorter med trykk. Mange av klærne har også den kjente A&F-logoen. Kvaliteten på varene her er god, men det skulle bare mangle med priser som ligger over gjennomsnittet. 

 


 

American Apparel


Hvor: 429 Broadway, Manhattan (rett nord for Canal Street).  
Åpningstider: Mandag til fredag: 10.00 til 22.00. Lørdag: 10.00 til 23.00. Søndag. 10.00 til 21.00. 
Kjedens nettside: americanapparel.net
Her finner du alle butikkene i New York.

Verdens navle for basisplagg i alle farger! Merket startet opp i Los Angeles og klærne blir fremdeles produsert i byen på vestkysten. Designet på klærne er enkel og kan ofte brukes lag på lag. Mange av plaggene er også unisex og finnes i mange forskjellige farger. Kolleksjonen skiftes noe etter sesong, og på sommeren fylles stativene også opp med badeklær, capser og solbriller. Ingen av butikkene er helt like, men de er alle minimalistiske og flombelyst. 

 


 

Hollister
 

Hvor: 600 Broadway, Manhattan (i krysset med Houston Street). 
 
Åpningstider: Mandag til lørdag: 10.00 til 21.00. Søndag: 11.00 til 19.00.
 
Kjedens nettside: holisterco.com

 

Hollister er i Abercrombie & Fitch-familien, og eies av samme konsern. Også her sprader veltrente gutter og jenter rundt i bikini og badebukser i omgivelser som tar deg med til Californias surfestrender. Det kan være litt vanskelig å si hva som er forskjellen mellom de to kjedene, og svaret er vel at de er relativt like. Felles for begge er at de selger amerikanske klær som går under kategorien casual. For gutta er de rutete flanellskjortene populære. Også strikkegensere, badebukser, pique-skjorter i mange farger og jeans er en hit. For jentene finner du de samme produktene, og også kjoler, singleter, miniskjørt og badetøy. Megastore-butikken på Broadway er på hele fire etasjer og er bygd som en pir med store TV-skjermer som viser solfylte strender og surfere. Det er dempet belysning, og også her er det parfymelukta, den høye musikken og den ultrahippe betjeningen som kjennetegner butikken.

 

 


 

J. Crew
 

Hvor: 91 Fifth Avenue, Manhattan.
 
Åpningstider: Mandag til fredag: 10.00 til 20.00. Lørdag: 10.00 til 18.00. Søndag: 12.00 til 17.00.
 
Kjedens nettside: jcrew.com 
 
Her finner du alle butikkene i New York.

 

J. Crew er en kjent amerikansk merkevare for kvinner, menn og barn. De startet med postordekatalog i 1983, men åpnet senere på 1980-tallet sin første butikk. Nå åpner de stadig nye, blant annet egne butikker for menn. Klærne fra J. Crew er stilig konservativ amerikansk middelklasse. De er kjent for sine komfortable chinos-bukser i forskjellige snitt og klassiske dressbukser til menn. Butikkene har alt fra hatter og smykker til sko og vesker. Prisene tilhører også middelklassen. I New York-butikkene er det en rød telefon som tar deg til J. Crews «Vi finner det for deg»-service. Hvis du finner noe som er utsolgt i butikken, vil personen i den andre enden av røret søke gjennom alle butikkene i USA.  

 


 

Rag & Bone 

Hvor: 119 Mercer Street, SoHo, Manhattan.
 
Åpningstider: Mandag til lørdag: 11.00 til 20.00. Søndag: 12.00 til 19.00.
 
Kjedens nettside: rag-bone.com 


«Rag & Bone man» betyr egentlig skaphandler. Stilen i Rag & Bone-butikken er nok inspirert av dette med tanke på vintage, rustikk og så videre. Men det er absolutt ikke skrap det som selges her. Det er derimot klær av høy kvalitet, for kvinner og menn. I «The luxurious men’s selection» finner du blant annet penskjorter, skreddersydde dresser, kasjmir-frakker og merinoullgensere. Damer kan velge blant lærvester, tweed-kåper, silketopper og ullskjørt. Hos Rag & Bone selges også hatter, slips, vesker og andre basisplagg for begge kjønn.

 

Foto: abercrombie.com