Abiris hemmelighet

Abiri tipser oss om hvordan vi kan sjonglere mellom en italiensk restaurant og en hemmelig japansk bar og restaurant.

Vi møtte Abiri Wollf første gangen i 2009, på et utsted han drev på nedre Manhattan. Han har alltid mange prosjekter på gang, og nå bor han faktisk i Oslo med norsk kone og tre barn. Her driver han The Burrito project som har to filialer, på Steen & Strøm og Oslo City.

Men hva er hans beste New York-tips for nordmenn? Her får du to tips som henger nøye sammen.

Hva: Bohemian, hemmelig bar/restaurant
Adresse: 57 Great Jones Street, East Village, Manhattan
Nærmeste subway-stasjon: Bleecker Street (linjene 4 og 6)

Denne skjulte japanske perlen befinner seg bak slakterbutikken ”Japanese Premium Beef”. Når du først har kommet inn, kan du nyte ”tasting menu” (må bestilles på forhånd”, eller en rekke andre japanske og amerikanske retter. Utover kvelden blir restauranten til en lounge, med drinker og god stemning.

NB: Du kommer bare inn på Bohemian hvis du har en reservasjon, eller har fått en anbefaling. Hvordan får du det? Fortsett å lese…

Hva: Den italienske restauranten Gnocco
Adresse: 337 East 10th Street, East Village, Manhattan
Nærmeste subway-stasjon: Astor Place (linje 6) 
Nettside: www.gnocco.com

Denne koselige kafeen og restauranten serverer deilige italienske klassikere (og Gnocci selvsagt), og har dessuten en trivelig bakgård som blir ekstra innbydende på mørke sommerkvelder.

Men hvordan henger dette stedet sammen med det hemmelige stedet Bohemian? Ved å spørre riktig person her kan du få et nummer du skal ringe. Men hvem skal du spørre? Vi tør ikke røpe det her, men send oss en e-post til post@tversover.no, så skal vi forklare.

Hva savner Abiri i New York?
Vi måtte jo også spørre Abiri hva han savner med New York, og svaret vil kanskje overraske deg: ”Dry Cleaners”! Men vi skjønner han godt. I New York er det renserier og vaskerier på alle gatehjørner. Og det er egentlig et godt tips til turister: lever skjorter til rens og stryking, eller skittentøysvasken til vask. Luksusfølelsen du får med deg i kofferten hjem er verdt de dollarene det koster.

Foto: Lasse Engeland