Prøv en rooftop iglo

Høyt over byen på baren 230 Fifth kan du drikke drinker og spise økologiske grønnsaker i iglo.

Navn: 230 Fifth
Adresse: 230 Fifth Avenue, Manhattan
Nettside: www.230-fifth.com
Åpningstider: Hverdager fra 16.00 – 04.00. Helger 11.00 – 04-00
Nærmeste Subway-stasjon: 28th Street (linje 6), 28th Street (linje N og R).

«230 Fifth» er navnet så vel som adressen til New Yorks største takterrasse med servering. Både innendørslokalet og den store takterrassen har en fantastisk utsikt over byen. Og her er det absolutt takterrassen som er den store attraksjonen! Herfra kan du se alle de kjente landemerkene, som Empire State Building, Frihetsgudinnen og elvene som omgir Manhattan.

I vintermånedene kan du kose deg med en whiskey martini eller hot apple cider i en av bobleigloene. Disse har plass til mellom åtte og elleve personer og kan leies for 500 dollar. Om du heller vil bruke pengene på mat og drikke kan du også låne store røde varmekåper. Varmelamper gjør det også mer enn levelig, og det er morsomt å se alle de feststemte menneskene løpe rundt som Rødhette. Utsikten er uansett upåklagelig.

På sommeren er det fint å komme opp før solnedgang, og se dag bli til natt. Det er en tropisk stemning med palmer og sommerlige drinker. Kveldsmenyen inneholder småretter inspirert av det malaysiske kjøkken.

Blanda klientell 
I følge eierne selv tiltrekker det seg mange forskjellige mennesker. Hit kommer folk etter jobb, eller for en natt på byen. På grunn av aldersgrensen på alkohol i USA er aldersgrensen 21 år, og mesteparten av gjestene er en god del eldre enn det. Mange turister finner også veien hit for å nyte utsikten mot Manhattans skyskrapere.

Det er ett minus ved stedet: det er ganske dyrt. Kanskje ikke sammenlignet med norske tilstander, men blir man vant til prisnivået i USA svir det litt å ta mange drinker her når en Mojito koster $13. Når det er sagt: man kan jo ta turen for én drink og en stor dose utsikt.

På travle kvelder kan det være vanskelig å få et bord, fordi stedet i likhet med mange andre fører en policy hvor du må kjøpe en flaske for å få et bord. Men da vi besøkte stedet hadde vi ikke noe problem med å få bord, og servitøren var hyggelig selv om vi kun bestilte drinker. Det er dessverre ingen selvfølge på steder med en slik flaske-policy.

Brunsj og urter 
En nyskapning på 230 Fifth er servering av brunsj, som tilbys for første gang førstkommende helg. På lørdager og søndager vil stedet åpne allerede klokka 11.00, og brunsjen serveres fram til klokka 17. Menyen vil inneholde retter som er typiske i den amerikanske brunsj-tradisjonen, men også her er stedet inspirert av Malaysia.

Shelley Clark som jobber med kommunikasjon for eieren av utestedet forteller at de nå har anlagt en organisk grønnsaks- og urtehage på taket.
– Vi er den første takterrassebaren med en slik hage, og skal bruke det som dyrkes der i matlagingen på stedet, forteller hun til tversover.no.

I New York er det ikke forskjell på hverdag og helg. Hver tirsdag gir tversover.no deg ukas utelivstips. I denne guiden finner du New Yorks beste barer, restauranter, nattklubber og kafeer.

 

Tags from the story
, ,