5 kafeer du bør besøke i Bushwick

Heldigvis for oss kaffeglade nordmenn er Brooklyn kjent for gode kaffebrennerier. Dette er din kaffeguide til trendy Bushwick.

Bushwick er et nabolag i Brooklyn som grenser til blant annet Ridgewood i Queens, men også mer kjente Williamsburg. Området er i stadig utvikling, har blitt veldig populært, og er kjent for fargerik street art og trendy kafeer. Området er også forholdsvis billig til å være Brooklyn, enn så lenge.

Derfor har vi satt sammen en liste med kaffesjapper og kafeer som er verdt et besøk i denne trendy bydelen! Mange har kaffe fra Brooklyn-firmaer, og andre lokale varer. 

 


 

L’imprimerie

Adresse: 1524 Myrtle Avenue, Bushwick
Åpningstider: 07 – 19 hver dag.
Nærmeste Subway-stasjon: Myrtle/Wickoff Avenues (Linje M) eller Dekalb Av (linje L)
Nettside: www.limprimerie.nyc

Hvis du er glad i bakst, er dette stedet for deg! L’imprimerie er et fransk bakeri, drevet av en franskmann. Lokalet er et tidligere trykkeri, derav navnet som betyr trykking, og det står en diger trykkpresse i vinduet. Du ser også rett inn i bakeriet bak disken. L’imprimerie bruker kun lokal kaffe fra Parlor Coffee i Brooklyn, og lokale ingredienser i baksten. De har også en liten biefarm på taket som produserer honning. Den kan du få i teen, eller kjøpe med deg hjem. De har brød og baguetter, og flere lunsjalternativer som quiche og tartine. De har også en vanvittig god chocolate chip cookie med havsalt!

Pris: Kaffe fra $2,50. Brød og bakervarer fra $3,50 og oppover
Wifi: Ja

 


 

Little Skips

Adresse: 941 Willoughby Avenue, Bushwick
Åpningstider: Man-fre: 07-21, lør-søn: 08 – 21
Nærmeste Subway-stasjon: Myrtle Ave (linjene J, M, Z)
Nettside: www.littleskips.com

Little Skips er en sjarmerende kafe på hjørnet av Myrtle og Willoughby avenue. De har et stort utvalg av forskjellig kaffe og te. Kaffen er fra Counter Culture. De har også et ganske imponerende matutvalg, med frokost, lunsj og middagsalternativer. Legg merke til en sandwich som heter “The Norwegian”, bestående av røkelaks, avocado, geitost og andre godsaker på grovt brød. De har også glutenfrie og veganske bakervarer, og ”Fine & Raw”-sjokolade fra Williamsburg i Brooklyn.

Pris: Kaffe fra $2,50 – $6. Mat fra $8 og oppover.
Wifi: Ja

 


 

Stateside:

Adresse: 203 Wilson Avenue, Bushwick.
Nærmeste Subway-stasjon: Knickerbocker Avenue (Linje M)
Åpningstider: 07-19 hver dag

Stateside er en liten og intim retro-kafe med få sitteplasser, men til gjengjeld et veldig godt utvalg av kaffe, te og matvarer. De bruker bønner fra Variety Coffee roasters, et Brooklyn-basert selskap som startet i 2008, og har te fra Harney & Sons. De har også suppe, sandwicher og juicer. Ryktene sier også at de lager sin egen is om sommeren. De har også live musikk og smakskvelder I ny og ne.

Pris: kaffe fra $2-$6
Wifi: Ja

 


 

Dweebs

Adresse: 1343 Dekalb Avenue, Bushwick
Nærmeste Subway-stasjon: DeKalb Avenue (linje L)
Åpningstider: Man – fre: 07-19, lør og søn: 07.30 – 19.

Dweebs er en ganske nyoppstartet sted, og har ord på seg for å være litt mer avslappet enn en del andre steder i Brooklyn. Dweebs har kaffe fra Brooklyn-baserte brenneriet Red Roaster, som forøvrig samarbeider med Oslo-baserte Collaborative Coffee Source. De har også flere te-alternativer og doughnuts fra Dough. De har brettspill og sitteplasser ute. De venter også på å få skjenkebevilling, så etter hvert blir dette en kafe/bar.

Pris: Kaffe fra $2-4, Toast fra $5
Wifi: Ja

 


 

Mixtape

Adresse: 1533 Myrtle Avenue, Bushwick.
Nærmeste Subway-stasjon: Myrtle/Wickoff Avenues (Linje M)
Åpningstider: Man – fre: 07.30-19, lør – søn: 08.30-19

Mixtape er ikke akkurat et sted du går for å sette deg ned, for det er rett og slett et ”høl i veggen”. Det er et par sitteplasser ute, men dette er mer et sted for å kjøpe med seg noe å ta med hvis man tusler forbi. De selger blant annet ”Oslo-kaffe”, som kommer fra brenneriet Oslo Coffee Roasters i Williamsburg i Brooklyn. De har også matvarer, som bagels fra Bagelsmith, som er et lokalt bakeri i Brooklyn, eller cookies og andre godsaker. De selger også ispinner fra Citysticks, sunn pinneis fra New York.

Pris: Kaffe fra $1 og bakevarer fra $2,50
Wifi: Nei


Foto: Maren J. Lund. 

 

Tags from the story
, , , ,