17 New York-nyheter i 2017

Foto: © NYC & Company/Marley White

17 nye og gamle ting du må se og oppleve i New York i år.

I byen som er i konstant utvikling, vil det selvsagt være store forandringer også i 2017. Nye områder og designhoteller popper opp, Michelin-restauranter og butikker kommer til og spennende opplevelser venter. Dette må du få med deg i New York det kommende året.


 

Vessel
Foto: Forbes Massey

1. Det nye nabolaget Hudson Yards på Manhattan 

Ikke siden byggingen av Rockefeller Center i 1930-årene har New York sett et større utbyggingsprosjekt. Når området Hudson Yards på Manhattans West Side står ferdig i 2025 vil prosjektet huse flere hoteller, mer enn 100 butikker blant annet New Yorks første Neiman Marcus, enorme åpne plasser, 4000 leiligheter, restauranter i verdsklasse og kontorer. Men det mest eksepsjonelle vil likevel være den enorme 16 etasjer høye “bikuben” midt i prosjektet. Et trappebygg med 80 utsiktsplattformer som blir beskrevet som New Yorks Eiffeltårn. Vil du beskue prosjektet nærmere kan du for eksempel gå High Line Park helt opp til utgangen på 33. gate eller lese mer på nettsiden.


 

2. Utekino på byens tak

Det blir ikke sommer uten film under stjernehimmelen på “Rooftops films” Dette er en filmfestival med aktiviteter over hele New York, der mer eller mindre kjente filmer vises på store lerreter på toppen av bygninger. Vi var med først gang i 2009, og har elsket det siden. Nå gleder vi oss til å se hva som står på programmet i 2017, og hvis du er i New York på sommeren bør du også sjekke det ut.

Nettside: www.rooftopfilms.com


 

onehotel3. Sjekk ut noen nye hoteller

“Hvor skal vi bo?” er spørsmålet vi får aller oftest av våre lesere. Og det er ikke så rart, for hoteller i New York er kjent for å være dyre. Vårt råd er å kombinere ett dyrt og ett mer rimelig i løpet av oppholdet. Her er imidlertid tre spennende nyåpninger som vil gjøre et innhugg i feriebudsjettet.


Redbury Hotel: Den lille kjeden av hoteller i Hollywood, L.A og South Beach, Miami, har nå åpnet på Manhattan. Med over 200 rom, pizzarestaurant og bar byr de på tilbaketrukket luksus i nærheten av Madison Square Garden, 5th Avenue og og The Empire State Building. Interiøret er inspirert av New Yorks pulserende musikkbransje i 1920-årene.

1 hotel Brooklyn Bridge: I februar åpner hotellet med miljøprofil i Brooklyn Heights som gir deg panoramautsikt til Frihetsgudinnen, East River og Manhattans skyline. Hotellet kan by på 194 rom med alt fra to til seks soverom, basseng og bar på taket med flere peiser, kino, spa og restaurant med fokus på økologisk mat. 1 Hotel har også hoteller på Miami Beach og på Manhattan.


 

4. Disse NYC-konsertene kan du glede deg til i 2017

Nytt år betyr ny musikk og store artister på turné. På New Yorks mange musikkscener vil det nye året by på et variert utvalg konserter. Her er noen av de du kan se og høre dette året: Coldplay, Bruno Mars, Guns N’ Roses, Drake, The Weekend, Green Day, Kings of Leon, the Red Hot Chili Peppers, Mariah Carey og Lionel Richie.

Tversover.no kommer snart med en konsertoversikt for 2017!


 

Lowline

5. Park under jorda

Undergrunnsparken “The Lowline underground park” som på en måte er søskenbarnet til populære Highline Park, åpner ikke før om noen år. Men allerede nå kan du bli med under jorda for en smakebit på hvordan det blir når parken åpner med sine stier, rike planteliv og kunstige dagslys. “The lowline lab” er åpen for publikum lørdager og søndager fra 11 til 17, og det er gratis adgang.

Adresse: 140 Essex Street (mellom Rivington Street og Stanton Street), Manhattan.
Nærmeste Subway: Essex Delancey Street (Linjene  J, M, F)
Nettside: www.thelowline.org


 

6. Wi-Fi og mobildekning på t-banen

Mange har irritert seg over at mobilen har fungert dårlig mens de er inne i Subway-systemet. Nå lover imidlertid MTA (transportselskapet) at vi tidlig i 2017 skal kunne bruke både Wi-Fi og mobildata på alle stasjoner i hele byen. Det er praktisk for deg som vil sjekke kart, bruke sosiale medier og sjekke Tversover.no mens du farter rundt i byen. Tversover.no fungerer bra på mobil, og er smart å bruke også på reisen.

Les også: Enklere liv med New Yorks Subway?


 

Foto: Guggenheim.org
Foto: Guggenheim.org

7. Fest på museet

Det er ikke nytt i år, men nå er datoene for årets  “After Dark”-fester på Guggenheim-museet klare. Og har du ikke vært med på det før, synes vi absolutt du må feste etter stengetid i 2017. Når museet stenger for publikum, åpner dørene til festen. Her er det øl (husk cash), DJer og mingling og dansing mellom kunstverkene. Foreløpig er disse datoene bekrefta: 3. mars, 7. juli og 1. desember. Eventene er gratis for medlemmer, men du kan kjøpe billett til 25 Dollar. NB: Må kjøpes på forhånd.

Nettside: www.guggenheim.org


 

8. The Second Avenue Subway

Den lå på tegnebrettet til byplanleggerne i årevis, men nå har de første stasjonene på New Yorks nye t-banelinje endelig åpnet! Den nye linja består av tre nye stasjoner helt øst på Upper East Side, som igjen er koblet på det eksisterende nettet for å utgjøre linje Q fra 96th Street til Coney Island. Linja er først og fremst et veldig godt tilskudd for de som bor i området, men også praktisk hvis du vil utforske East Harlem eller de øverste delene av Central Park. …eller bare vil la deg fascinere av verdens mest omfattende tunnelbanesystem.

Les også: Lær deg New Yorks Subway!


 

9. De beste Michelin-restaurantene i New York

For første gang siden 2005 falt The Spotted Pig i West Village ut av Michelin-guiden, men 77 andre restauranter er fortsatt inne på den gjeve lista. Det var ingen nye med tre stjerner i år, men gøy er det at Williamsburg-restauranten Aska med den svenske kokken Fredrik Berselius i spissen fikk to stjerner. Faktisk går Aska for å være New Yorks aller beste restaurant, noe å tenke på neste gang du skal bestille bord.


 

10. Feire årets høydepunkter med newyorkerne! 

Året er fullt av morsomme hendelser, og New Yorks innbyggere veit å strømme til feiringer, høytider og årlige eventer. Og det er en fin måte å føle seg som en ekte “newyorker”. Vi skal passe på å gi deg tips om det som kommer sånn at du kan ta del i det. Følg med på nettsida og på vår Facebook-side. Her er noen høydepunkter å legge seg på minnet hvis du skal til New York da:

Tirsdag 14. februar: Valentine’s day
Fredag 17. mars: St. Patrick’s Day
Søndag 25. juni: NYC Pride parade. Feiringen går over en uke
Tirsdag 4. juli: Nasjonaldagen
Tirsdag 31. oktober: Halloween
Søndag 5. november: NYC Marathon
Torsdag 23. november: Thanksgiving


 

11. Celebrate Brooklyn!

Musikkfestivalen med mål om å feire Brooklyn, trekker store musikknavn i mange sjangre og tusenvis av mennesker hvert år. Celebrate Brooklyn går av stabelen i Prospect Park i juni. Benytt anledningen til å nyte denne parken som er større enn Central Park, eller til å utforske nærliggende nabolag som Park Slope.

Nærmeste Subway: 7 Avenue Station (linjene F og G)
Nettside: www.nycgo.com


 

12. House of La Rue

Patricia Field la ned sin fargerike butikk på Manhattan i fjor, til manges fortvilelse. Men House of La Rue i Bushwick har tatt opp tråden der “Sex and The City”-stylisten slapp og er stoppestedet for gøyale kostymer, parykker, scenesminke, accessoarer, hatter, smykker og annet stæsj. Dette er favoritten til dragqueens, dansere og artister over hele verden. Så er du på jakt etter noe unikt er dette altså butikken for deg!

Adresse: 106 Thames Street, Brooklyn
Nærmeste Subway: Morgan Avenue (linje L)
Nettside: houseoflarue.com


 

13. Tim Ho Wan Dim Sum-restaurant 

Tim Ho Wan, den berømte Dim Sum-restauranten i Hong Kong, åpner nå en filial på Manhattan! Den opprinnelige restauranten med bare 20 seter og rimelige priser, har vekket oppmerksomhet etter at den fikk en Michelin-stjerne. Vi er store dim sum-entusiaster, og nå gleder vi oss til å sjekke ut hvordan “verdens billigste Michelin-mat” smaker.

Adresse: 85 4th Avenue, Manhattan
Nærmeste Subway: Astor Place (linjene 5 og 6) eller Union Square (mange linjer)
Nettside: www.timhowanusa.com

Les også: Dim Sum-himmel!


 

14. Enklere å utforske bydelene med ferge

Vi har satt pris på ferga mellom Manhattan og Williamsburg, men nå kan du glede deg til å utforske enda mer av New Yorks nabolag med båt. Og det er veldig praktisk, fordi byen er omringet av vann. Til sommeren åpner ruter til Astoria i Queens og til Rockaway med sine strender. I 2018 utvides tilbudet ytterligere. På Manhattan er “holdeplassene” på Pier 11 ved Wall Street og ved 34th Street. Prisene synker, og nå koster en billett kun 2.75 Dollar.

Les om utvidelsene her
Nettside: www.citywideferry.nyc


 

15. Robot-restauranten

I fjor var det cupcakes-automaten som serverte newyorkerne på futuristisk vis, og nå kommer robot-restaurantene etter. Eatsa i Midtown er en heldigital fastfoodrestaurant hvor besøkende kan bestille og betale for maten med en app på mobilen eller på en maskin inne i restauranten. På menyen står sunnere mat som Quinoa, hummus, falafel, salat, curry og burrito i diverse kombinasjoner som du selv plukker ut med appen. Maten lages av en kombinasjon robot-kokker og mennesker, bak en stor vegg med LCD-bokser som viser navnet ditt når maten er klar. Åpne luken, ta med deg maten din til et av de 20 bordene, og spis deg god og mett helt uten kontakt med et eneste menneske.

Adresse: 285 Madison Avenue
Nærmeste Subway: 42 street station (linjene 4, 5 , 6, 7 og S)
Åpningstider: Man – fre 07.00 – 21.00
Nettside: eatsa.com


 

16. Vegansk “slaktebutikk” i Brooklyn

“MONKS Vegan Delicatessen and Kitchen” har veganske varianter av pølser, burgere og kjøtt. De har hatt boder på Smorgaasbord og andre steder, men i løpet av våren åpner de en skikkelig “slaktebutikk” med vegansk BBQ der du kan handle de berømte, hjemmelagde soyagodsakene.  

Adresse: 477 Gates Avenue, Bed-Stuy, Brooklyn
Nærmeste Subway: Nostrand Avenue (linjene A og C)
Nettside:  monksmeats.com


 

17. Reis ut av byen

Det er vel ingen overraskelse av vi som driver New York-guiden Tversover.no elsker å være i nettopp new York City. Men denne byen er også et fantastisk utgangspunkt for reiser i andre deler av USA, enten du vil fly videre til Miami, LA eller nordvest-kysten. Eller hva med å hoppe på en buss eller et tog til the Hamptons eller utforske de nærmeste delstatene med bil? Storbyer som Philadelphia, Washington DC og Boston er også bare noen timer unna. Det er som kjent bare fantasien som setter grenser, og trenger du noen ideer eller råd kan du spørre oss i kommentarfeltet, via kontaktskjemaet eller på vår Facebook-side. Vi vet i alle fall at vi skal utforske både stadig nye sider ved New York og USA i året som kommer. God tur!