Populær restaurant-klassiker

Til tross for at president Donald Trump hater maten her, byr Waverly Inn i Greenwich Village på både deilig mat og god stemning.

Hva: Waverly Inn
Adresse: 16 Bank Street og Waverly Place, Manhattan
Nettside: www.waverlynyc.com
Nærmeste Subway-stasjon: 14th Street (linje A, C, E, 1, 2 og 3)

På hjørnet av Bank Street og Waverly Place lyser det fra vinduene i den gamle restauranten. Noen velkledde røykere på trappa utenfor vitner om aktivitet innenfor de grønne treveggene. Bak den beskjedne fasaden skjuler en av Manhattans mest populære restauranter seg. Bli med inn på Waverly Inn!

Helt siden 1920 har The Waverly Inn holdt dørene åpne. I slutten av 2005 ble stedet imidlertid stengt før de et par år senere åpnet igjen, denne gangen med Vanity Fair-redaktøren Graydon Carter som en av eierne. Mediene hypet stedet, kjendisene elsket det og det var kun mulig å bestille bord gjennom et hemmelig nummer som kun et fåtall personer hadde tilgang til. Du måtte enten kjenne noen som kjente noen, eller ha skikkelig flaks om du ville spise blant de rike og berømte. I dag har heldigvis hypen roet seg og det er blitt litt lettere å få bord.

Restauranten ligger i Greenwich Village, og holder til nederst i et townhouse – et par trappetrinn ned fra fortauet. Waverly Inn er delt inn i tre deler med en bar, en restaurantdel og bakhage. Atmosfæren er bohemsk, som i en privat klubb på 1920-tallet. Under det lave taket er belysningen dunkel. Det gjør stedet intimt, og for noen kanskje litt klaustrofobisk? De ujevne originale tregulvene er beholdt, det er ild i peisene og veggene er dekorerte med fantastiske Edward Sorel-malerier.

Verdens dyreste Mac and Cheese?
På Waverly Inn vrimler det av mennesker, og noen av dem har du nesten garantert sett før. Her sitter filmstjerner, oljesjeiker og hippe New Yorkere side om side. Ikke rart paparazziene flokker seg utenfor. Derfor er det ikke lov til å ta bilder inne, og det er presisert med store bokstaver i bunnen av menyen. Men ikke alle er like fornøyde med maten. President Donald Trump har skrevet på Twitter at Waverly Inn har byens dårligste mat. Det skal sies at presidenten har vært i en feide med eieren Graydon Carter i en årrekke.

På toppen av menyen står Macaroni and cheese til 65 dollar. Det er over gjennomsnittet dyrt, men legger man til at retten er toppet med skivet trøffel, er summen plutselig ikke så ille likevel. Prisene på resten av menyen er mer normale og ligger mellom 20 og 30 dollar for en hovedrett. Noen vil nok synes at dette også er litt i overkant for helt vanlig amerikansk mat som ribs, kyllingpai, laks, burger og pork chop, men så er det ikke hver dag man spiser middag med fiffen! 

Foto: Vogue