Hva med en selfie i 3D?

Har du alltid drømt om en actionfigur med deg selv i hovedrollen? Nå har du sjansen! Tversover har prøvd 3D scanning hos Doob i SoHo.

Hva: Doob 3D
Hvor: 28 Wooster Street, SoHo, Manhattan
Nettside: www.doob3d.com

La oss bare innse det med en gang, selfien er kommet for å bli og nå er den mer avansert enn noen gang! I 2014 åpnet det tyske firmaet Doob 3D butikk på Manhattan. De har utviklet en scanner som med avansert teknikk lager naturtro figurer av mennesker og dyr. Hit kommer ektepar for å lage original pynt til bryllupskaka og familier som vil ha barna som pynt på juletreet.

Tversovers forsøkskanin Lasse Engeland med sin selfie i 3D.

Tversovers forsøkskanin Lasse Engeland med sin selfie i 3D.

Så hvordan fungerer det egentlig? Det første og viktigste er å finne en god positur. Det får du god hjelp til om du ikke er av den oppfinnsomme typen. Når du har øvd litt foran speilet går du inn i scanneren og stiller deg på merket med beina godt plantet på det oppmerkede området. I løpet av sekunder er det blitt tatt 54 bilder av deg fra forskjellige vinkler. Disse settes så sammen og sendes til printing i Brooklyn. Det tar desto mer tid! Med en printhastighet på 3 cm i timen og flere tusen lag med pulver som settes sammen tar det rundt en halv dag å produsere figurene. Derfor tar det mellom to og åtte uker før du får mini-statuen i posten.

Figurene kan lages i seks forskjellige størrelser og prisen varierer derfor mellom 95 og 695 dollar. Har du et skikkelig ego og stor lommebok kan du få laget en i naturtro størrelse for 75 000 dollar.

Video: mashable.com

Kommentarer