Husk ESTA eller visum til USA!

Esta

Husk at du enten trenger en elektronisk forhåndsgodkjenning eller visum før du reiser til USA. 

Norge er blant landene der innbyggerne i hovedsak reiser visumfritt til USA, hvis formålet med oppholdet er vanlig turisme. Det er en følge av the Visa Waiver Program (VWP), og betyr at du må gå inn på en nettside via den amerikanske ambassaden i Norge og registrere deg elektronisk på forhånd. Dette kalles ESTA (Electronic System for Travel Authorization), og du vil bli spurt ved avreise om du har dette i orden. En registrering gjelder for flere innreiser. Hvis du ikke har registrert deg, kan du ikke reise!

Gjør dette derfor i god tid før avreise! Husk å ha pass og betalingskort klart når du skal registrere deg. Det koster 14 amerikanske dollar.

Ambassaden i Norge understreker at det kun er via den ofisielle siden du skal bestille ESTA. Du kan bli lurt til å betale mye på andre sider.

Dette er lenken du skal bruke: www.sta.cbp.dhs.gov/esta

Dersom du er statsborger i et land som ikke kvalifiserer for forhåndsregistrering gjennom ESTA, må du søke visum. Det gjelder også for norske borgere som av ulike grunner ikke kan registrere seg i ESTA, eller ikke besøker USA som turist. Mer informasjon finnes på disse sidene. Dette gjelder naturligvis også dersom du skal søke om å være i USA lenger enn de tre månedene ESTA gjelder.

Les mer om studentvisum her!

Kommentarer

Stikkkord